Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Hogyan sminkeljem magam?...

Hogyan sminkeljem magam? Hogyan kell sorrendben?

Figyelt kérdés

Szoktam magam sminkelni hétköznapokon is, de akkor csak korrektort, barna szemceruzát, bézses árnyalatú szemhéjpúdert (egészséges színt és pici csillogást ad) és szempillaspirált használok. Mindenki azt mondja, hogy szép, szolid smink, hétköznapokra tökéletes.

Holnap viszont bulizni megyek és már tudom, milyen sminkem lesz, csak azt nem tudom, hogy sorrendben hogyan csináljam.

Megtisztítom az arcomat, hidratálom és várok pár percet, hogy beszívja a hidratáló krémet a bőröm. Utána korrektorral elhalványítom a bőrhibákat, most pattanásosabb a bőröm úgyhogy lehet, hogy teszek egy leheletnyi alapozót az arcomra. Ez eddig oké.

A szememet úgy szeretném megcsinálni, hogy szemhéjtussal vékony vonalat a szempilláim tövébe (ez megy is és szép, egyenletes vonalat tudok húzni) és egy kis barnás-barackos árnyalatú szemhéjpúdert tennék a szemhéjamra (amit hétköznap is használok és egészséges szín + némi csillogást ad). Próbáltam már ezt a sminket és amikor a szemhéjpúdert vittem fel akarva-akaratlanul kicsit elhalványította a tust. Utána, amikor kész voltam a szeméjpúder felvitelével vékonyan húztam még egy vonalat a tussal az előbbire. Így jó volt.

A kérdésem az, hogy ez így jó, ha sorrendben így csinálom: tus, szemhéjpúder, tus, szempillaspirál? Ti hogy szoktátok?

És arról mit gondoltok, ha valaki úgy akarja tartósítani a szemceruzát az alsó pillák tövében, hogy áthúzza a vonalat egy kis tussal? Mert a tus egyáltalán nem kenődik el, egész nap rajtam van, meg sem kell igazítani meg semmi, de a ceruzát sajnos igazgatni kell, amit a buliba nem tudok megtenni:D

2011. márc. 24. 20:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Először a szemhéjpúdert tedd fel, és utána a tust! :]

Vagy, először szemcerkával rajzold meg a tus vonalát, kicsit maszatold el (füstös hatás), rá a szemhéjpúder :]

2011. márc. 24. 20:35
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Azt kifelejtettem, hogy úgy csináltam próbaként, hogy először szemceruzával húztam ki a szemhéjam tövénél és utána tussal:)

2011. márc. 24. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
nem értem a logikát, hogy miért kétszer a tust, ha már előre tudod, hogy kell utána is :) előbb szemhéjpúder, aztán a tus.
2011. márc. 25. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!