Hogy kell helyesen alapozni?
2O éves vagyok, de még sose sminkeltem magam úgy igazán. Nemrég vettem egy folyékony alapozót, csak az a helyzet, hogy nem tudom hogy kell a várt hatást elérni.
Krémmel vagy anélkül kell felkenni? Mennyit kell tenni belőle? Szükséges por alapú is vagy sem? stb...
Szóval ilyen kérdések merültek fel bennem, ha valakinek van kedve mesélje el nekem pontról pontra hogyan is kell alapozni :) Köszi előre is!
először tisztísd le az arcod egy tonikkal, utána vékonyan kend be egy nem zsíros krémmel. várj egy kicsit amíg beszívja a bőröd.
utána az alapozóból nyomj az arcodra kis pöttyöket (én úgy szoktam, hogy az orromra, a homlokom 2 oldalára, az arccsontomra, és az államra), és ezeket egy alapozószivaccsal szépen dolgozd el, hogy egyenletes legyen. vigyázz arra is, hogy ahol a nyakad kezdődik ne legyen egy éles váltás az alapozott felület és a nem alapozott felület között, tehát ott is kend el rendesen.
ha nincs szivacs az ujjaddal is lehet, de tiszta legyen.
remélem menni fog:)
ja és utána egy porpúderrel még átmehetsz rajta, úgy tartósabb. aztán jöhet a pirosító!
Szia!
1.Tisztítsd le az arcodatm majd ha szükségét érzed picit kend be hidratáló krémmel.Ezt hagyd felszívódni pár percig.(ez a lépés kiis maradhat)
2.Majd kezd a homlokodon az alapozást pár pöttynyit tenyél fel és jól dolgozd el a hajtöveknél is az ujjaiddal simító mozdulatokkal.
3.menj az orr területére, majd az orcákra járomcsontra végül az állra.Majd az áll alatti területre kissé a nyakra azért, hogy ne legyen maszkos a hatás.
4.Fogj egy enyhén nedves sminkszivacsot és azzal az egész arcodon picit simogats el az alapozót így egyenletes lesz.
5.Fogj egy nagy púderecsetet(minél nagyobb annál jobb) és laza mozdulatokkal a homlodtól az állad felé haladva vigyél föl egy kevés porpúdert-ez fogja rögzíteni a sminket.Magától az alapozó össze vissza fog kenődni mászkkálni az arcododn.
6.Nagyon fontos hogy dolgozzd el az alapozót a hajtőnél, a füleknél, állnál (áll-nyak találkozása)mert így nem lesz maszkos.
7.Szem alá óvatosan az alapozóval mert összegyülhet a ráncokban.
8.Az alapozó fölé vagy alá a bőrhibákra, szem alatti sötét karikákra kenj egy kis korrektor ütögető mozdulatokkal.
Egy kozmetikus.
Nem kell túlbonyolítani az alapozást szerintem :))
1.Tisztítsd meg az arcodat! (én egyszerű szappannal szokom,mert sokkal jobban levisz mindent)
2.Krém! Én mondjuk nem szoktam krémezni,mert akkor a nap végére fénylik az arcom...De ez attól függ milyen a bőrtípusod,szerintem bármilyen krém megfelel,nemkell túl zsíros!
3.Vidd fel az alapozót! Én a homlokomra,orromra,ajkamra és az arccsontomra szoktam! Aztán utánna nyugodtan kézzel kend szétt az arcodon,ugyanúgy mint a krémet csak figyelj rá,hogy ne legyen foltos az arcod,mindenhol ugyanannyi legyen! (Én nagyon régóta sminkelek és nem használok alapozó ecsetet,ujjaiddal ugyanúgy megtudod csinálni)
4.Várj egy kicsit amíg az alapozó kicsit beszívja magát a bőrbe!
5.Fixáld bőrszínű púderrel az arcodat,így nem fog fényleni,és igazán természetes lesz!
Remélem tudtam segíteni :))
Szia :-)
Inkább mutatok egy jó kis videót, ami megmutatja: http://www.youtube.com/watch?v=7Fk-5lo8jdg
Az arcodat előtte meg kell tisztítani és hidratálni is kell. Mikor a krém felszívódott, akkor kell lealapozni a bőrt (mivel folyékony állagút vettél, ahhoz nem kell hozzákeverni semmit sem), majd fixálni porpúderrel.
A mennyiség egyéni, és az alapozótól is függ, de kezd kb. olyan pici borsónyi mennyiséggel.
Direkt olyan videót tettem be, amiben a kezét használja a lány, mivel ez a legegyszerűbb. Gyakorlással nagyon szép eredményt lehet létrehozni! Csak ügyesen :-)
1. tisztítsd az arcod tonikkal
2. ne krémezz, mert akkor könnyebben lekopik az alapozó
3. fogj egy alapozószivacsot ( legjobb ha ilyen: [link]
vagy:
[link] )
4. nyomj/önts/tegyél a szivacsra kb 2-3 borsónyi alapozót
5. picit egyengesd el az ujjaddal, hogy ne follyon, hanem a szivacs beszívja
6. kend végig az arcodat (és a dekoltázst) vele egyenesebb mozdulatokkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!