Körömlakk színválasztás?
Megelőzvén a beszólásokat: nyilván van nagyobb problémám is, de néha apróságokkal is kell foglalkozni.
Szóval, az a gondom, hogy van egy cipősdoboznyi körömlakkom, de néha van hogy felkenek egyet, lemosom, mégegyet felkenek és azt is lemosom, mert nem igazán tudom, hogy milyen színt akarok.
Ha elmegyek drogériába és meglátom a körömlakkokat szívesen vennék egy újat, de már nem tudom, hogy mit. Úgy érzem, kell valami új, de egyszerűen nem találom az újabb "igazit".
Ilyen esetekre van valami bevált megoldásotok?

Igen, tényleg semmiség ez a probléma, de írtam is, hogy nyilván ez az egyik legkisebb gondom az életben.
Gondoltam rá, hogy inkább nem veszek újat és akkor rászorulok hogy többet használjam a régieket. Most épp ebben az átmeneti fázisban vagyok, hogy ritkábban és kevesebbet veszek, de azért teljesen nem mondok le róla. Mégiscsak olcsóbb mint egy új szemhéjfesték vagy új ruha. Nekem nem kell drága dolog, hogy meglepjem magam valamivel néha.

Lakkból nekem is van már kb. 30-40 darab de mégis mindig újakat akarok, annyira szépek és csábítóak a színeik...
Hogy azért mégse vásároljam fel a teljes kínálatot, de mégis értelmesen válasszak,
1. általában listát írok, hogy milyen szín az, ami tetszene és illene is hozzám, de még nincsen (és nincs hasonló árnylatom sem),
2. ha valamelyik szín megtetszik, akkor végiggondolom, hogy tényleg szükségem van-e rá, és fel tudom-e kenni valamihez,
3. odatartom a kezemhez, hogy lássam, nem üt-e el az árnyalat a bőröm sárgás tónusától (sajna volt már ilyen, el kellett ajándékoznom),
4. és ha nem aránytalanul drága, akkor megveszem.
Néha én is nehezen döntöm el, hogy aznap melyik lakkot kenjem fel, úgyhogy erre is kidolgoztam egy tudományos módszert. XD
Az összes körömlakkomból pöttyintettem egy kis adagot egy lapra, így mindig tudom, hogy milyen színeim vannak és hány darab, anélkül, hogy elő kéne szedni őket. Végiggondolom, hogy aznap/másnap/a héten mit fogok felvenni, és ahhoz igazítom a lakkot. Remélem, kimerítő voltam XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!