Ezt egy sztár eldönteti? Vagy nem engedik meg neki?
Ha ő neki smink nélkül is szép az arca(tényleg!)és nem szeretné ha mindennap agyonsminkelnék,hanem csak akkor legyen kisminkelve ha ő is akarja és egy fontos alkalomkor kell megjelennie.
Ezért beleszólhatnak?És ha ő már csak azért se engedik meg,mi a következménye?:D
Nem tudom milyen munkakörre gondolsz a fent említett sztár esetében, de ha zenész/műsorvezető/színész stb. akkor a szerződésébe belefoglalják, hogy mit várnak el tőle nyilvános megjelenések alkalmával. Közszereplők esetében nagyon ritka, hogy ez ne terjedjen ki a külsőségekre is. A szerződésbe tehát belefoglalják, hogy a szerződő fél köteles együttműködni a stylist-tokkal, sminkesekkel, fodrászokkal, vagy bárki mással, akire ezt neki előírják. Véleménye lehet a dolgokról, gyakran bele is szólhat a külseje alakításába.
Így ha nem engedelmeskedik - és pl egy díjátadón smink nélkül jelenik meg - szerződésszegés vádjával elég komoly következményekre számíthat. Főként nagy összegű pénzbeli kártérítésre, vagy a munkaviszony megszűnésére kell itt gondolni.
Előző vagyok, még annyit, hogy 2 évig dolgoztam egy kisebb nézettségű de országos tévécsatornán műsorvezetőként - még mielőtt bárki lehúzná az előző válaszomat, szeretném elmondani, hogy ez bizony így van. Nem ismerek olyan csatornát ahol ne lenne ez belefoglalva a szerződésbe, hiszen egy műsorvezető gyakorlatilag az arcát adja a csatornához.
Személy szerint nekem az is elő volt írva, hogy nyilvánosság előtt mit mondhatok magamról és mit nem. Sőt, volt "MIT KELL" mondanom magamról rész is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!