Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Az arckrém sminknek számít?...

Az arckrém sminknek számít? És hosszú távon károsítja a bőrt, úgy mint a smink?

Figyelt kérdés
2010. nov. 22. 17:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne smink?:O

A hüvelygombára való krém sem síkosító.

2010. nov. 22. 17:26
 2/7 A kérdező kommentje:
És hosszú távon károsítja? Csak azért kérdezem mert valahol azt olvastam...
2010. nov. 22. 17:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

elsőnél a pont XD

az arckrémet pont azét találták ki, hogy védje, táplálja a bőrt. Nem smink.

2010. nov. 22. 17:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
az első válasz az topp 5-be van xD am sztem se smin és igen egyetértek az előttem szólóval, mert ápolja és hidratálja a bőrt, vagy éppen attól függ h mit csin a bőrőddel h milyen krém.
2010. nov. 22. 17:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Köszönöm, köszönöm:)

Életem első frappáns válasza volt:)

1. válaszoló

2010. nov. 22. 19:32
 6/7 A kérdező kommentje:
1. válaszolónak grat! x'D
2010. nov. 23. 18:26
 7/7 anonim válasza:
Tényleg vicces az első válasz :D De nem feltétlenül igaz. Egyrészt persze az arckrém nem smink, másrészt viszont igenis károsíthatja a bőrt, különösen hosszú távon. Hogy jó-e vagy sem, az adott krémtől függ. Manapság a legtöbb kozmetikai termékben nagy arányban találhatók olyan összetevők, amelyeket a kőolajfinomítás (!) melléktermékeiből állítanak elő. Ez azért van, mert az ilyen anyagok nagyon olcsók, így jelentős profittal adhatók el a termékek. Az, hogy egy krém bőrgyógyászatilag tesztelt, csak azt jelenti, hogy kipróbálták mondjuk 100 emberen, akiknél rövid távon pont nem váltott ki allergiás reakciót. Na puff. Hosszú távú vizsgálatok gyakorlatilag nem léteznek, de a manapság egyre gyakoribb ekcéma és egyéb bőrbetegségek nagy valószínűséggel köthetők a kozmetikai termékekhez. Ha egy mainstream kozmetikai termékben van pl. illatanyag, az szintetikus, és ha napfény éri a bőröd, lebomlik; ezáltal akár rákkeltő anyagok is keletkezhetnek. Ha tényleg jó arckrémet szeretnél használni, vegyél olyat, ami nem tartalmaz ásványi olaj alapú és szintetikus összetevőket, hanem gyakorlatilag csak növényi eredetű alkotóelemei vannak. A biotermék minősítést elnyert krémek általában ilyenek. Ha érdekel a téma, olvashatsz róla az antalvali.com-on.
2010. nov. 28. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!