Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Szálas műszempilla ragasztótól...

Szálas műszempilla ragasztótól allergia, orrdugulás, orrfolyás formájában lehetséges?

Figyelt kérdés

2019-2021-ig folyamatosan szálas műszempilláim voltak, és nem csak egy, de több szakembernél is kipróbáltam az építést. Sosem volt semmilyen allergiás reakcióm tőle.

2022-25-ig áttértem a soros pillákhoz, viszont egy hónapja megint úgy döntöttem, hogy pillákat fogok építtetni, ráadásul én is elkezdtem a szempillaépítő képzést.

Éppen egy hónapja lettek "náthás" tüneteim, ráadásul pont a pillaépítés után. Már közben is be volt dugulva az orrom.

Két hétig fennállt enyhe orrdugulás, orrfolyás. Majd mivel nem voltam megelégedve a pillák tartósságával, új szakemberhez mentem két hét után.

Felépítette a pillákat, hazamentem, és konkrétan bedurrant az orrom, alig kaptam levegőt, semmilyen orrspré nem segített.

Ez tartott két hétig, a második hét végére (ahogy hullottak a pilláim) múltak el a tünetek, vagyis enyhültek. Tüsszögtem, állandóan be volt dugulva a bar orrlukam és volt, hogy nem is tudtam semmit kifújni, ha jött is valaki, az átlátszó volt.

Eleinte azt hittem, hogy arcüreggyulladásom van.

Aztán elmentem tegnap szempilla töltésre.

Ahogy mondtam, a tüneteim egészen odáig már majdnem elmúltak, viszont ugyanúgy, ahogy hazaértem, megint bedurrant az orrom, nem kaptam levegőt...

Szúrt is a szemem, ezért hirtelen felindulásból úgy döntöttem, hogy magamnak leoldom (Lash&Lashes-es leoldó géllel). (Remélem nem lesz tőle bajom, mert eléggé csípett az egyik szememnél leoldás közben :((( persze jól lemostam, kiöblítettem, mára már nem fáj, viszont enyhén be van duzzadva a szemhéjam, ráadásul a fele pillaállományom sínylette...)

Ez tegnap este volt, de ma még mindig duzzanat van az orromban. Az a furcsa, hogy erről sehol nem olvasok, senki nem tájékoztatott erről a fajta allergiáról, ráadásul a minimális szemhéj viszketésen kívül semmilyen más tipikus allergiás reakció nem jelentkezett, amíg a pilla fent volt. Egyébként nagyon dús, 10D-s pillák voltak. Lehet, hogy ezt a ragasztó mennyiséget nem bírja a szervezetem...

Mindenesetre nem fogok többet pillákat építtetni, viszont elszomorított, hogy nem tervezhetem azt, hogy építeni fogok pillákat a jövőben, mert elég durva ez a fajta allergia.... :'(

ma 09:28
 1/1 anonim ***** válasza:
Az évek alatt kialakulhat. Ki tudja, azóta miből készül, milyen lett a ragasztó, hogyan változott a szervezeted. Több tényezős az ok.
ma 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!