Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Fülbevalón gondolkodom, de...

Fülbevalón gondolkodom, de félek tőle. Tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Először is fémallergiám van. Úgy tudom, az arany meg az ezüst nem allergén. De az ideiglenes miből van, amit betesznek addig, hogy ne záruljon össze a lyuk? Az nem okoz irritációt?

Mennyi idő után lehet betenni a véglegeset?

A lyukasztás után hogyan kell ápolni, amíg teljesen be nem gyógyul?

Pontosan hogyan zajlik az ilyen fülkilyukasztás?

Ha kiveszem a fülbevalót, nagyon látszik, hogy lyuk van a fülcimpámon? Ez elég fontos lenne, nem akarom, hogy a munkahelyemen lássák.

Mennyi idő múlva nő be a lyuk, ha nem teszek bele fülbevalót?

júl. 16. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem volt ideiglenes. Rögtön az arany ment bele. Bár ez már régen volt, gyerekkoromban. Azóta lehet, hogy változott.

Csak az aranyat bírom. Volt ezüstfülbevalóm, nagyon begyulladt tőle a fülem. Nem látszik nagyon a lyuk. Szerintem nem nő be, ha nem a lyukasztás utáni időkben veszed ki, hanem már később.

júl. 16. 12:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem benőtt 2 lyuk, igaz feljebb a porcosabb részén volt, pedig sokáig volt benne fülbevaló. Az alsóbbak kevésbé látszódnak már, de még tudnék bele tenni fülbevalót szerintem.
júl. 16. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Antiallergén orvosi fémet használnak első körben. Szúratni érdemesebb, mint lövetni, mert az precízebb, kevésbé roncsolja a szöveteket, és a lyuk is kisebb lesz. Két-három hét, mire begyógyul, közben nem szabad piszkálni. Minél frissebb a lyuk, annál kevésbé látszik, és annál könnyebben benő. Az enyémek 20+ évesek, régóta nem hordok rendszeresen fülbevalót, de néhány hetente beteszem őket, hogy ne forrjanak össze a lyukak.
júl. 17. 05:25
 4/6 anonim válasza:
6-8 hétig is bent kell hagyni a fülbevalót ahhoz, hogy ne forjon be a lyuk. Ha kiveszed, látszani fog a lyuk, csak akkor nem látszik ha beforr. Milyen munkakör ez, ahol ez hátrányt jelent?
aug. 27. 09:43
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tapasztalatokat! Ha ennyi ideig tart, míg begyógyul, és addig folyamatosan hordani kell a fülbevalót, akkor biztosan inkább a nyári szabadságra érdemes időzítenem, ha egyáltalán meg merem ezt lépni.

Konkrét hátrányt valószínűleg nem jelentene a munkahelyemen, de nem szeretném, ha észrevennék, és magyarázkodnom kellene, vagy ha kibeszélnének a hátam mögött.

A magánéletben olyan a stílusom, ami talán sokaknál kiveri a biztosítékot, viszont a munkában igyekszem visszafogott külsővel megjelenni (a kolléganőim így is kiszúrták rajtam a hajszínezőt, pedig nem volt feltűnő szerintem, és sokáig cukkoltak miatta).

aug. 31. 08:30
 6/6 anonim válasza:
A csajok kiszúrnak mindent kivétel nélkül. Az hogy kibeszélnek a hátad mögött az garantált, 40 felett már nincs nagyon más szórakozási lehetőségük. Dolgoztam már én is 50es nőkkel egy irodában.
aug. 31. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!