Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Lassan fél éve gyulladt...

Lassan fél éve gyulladt piercing mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 éve szurattam elsőnek az orromba pötty piercinget, mindig begyulladt, vadhús nőtt rá, így kivettem. Tavaly júliusban újraszurattam, egyből be is gyógyult. Rá 1 hétre elkezdtem véletlen mindig belekapni, így persze megint begyulladt:)

Kezelem betadinnal, octenisepttel, még teafaolajjal is borogatom, de semmi nem segít. Valaki esetleg tud még valamilyen gyógymódot ezeken kívül?

És nem, nem a piercing a baj, az orvosi fém, a fülemben is az van, és nincs vele semmi bajom.

Lehet hogy nekem eleve nem bírja a szervezetem a piercingeket, és ki akarja lölkni, de én meg akarom mententeni, nagyon szeretem.

2023. jan. 4. 13:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosi fém nem lesz elég, legalább implant minőségű titánium kellene bele.

Az orvosi fém nem igazán alkalmas erre, az csak sima acél, lehet rá allergiásnak lenni könnyen. Orvosi eszközöknek megfelelő anyag, mert sterilizálható, de testbe beépíteni már nem elég.

Egy hét után nem számít még gyógyultnak, sőt. Legalább 1 hónap mire gyógyul, de lehet több ha olyan az anyagcseréd, szervezeted.

Ne kenj rá minden vackot. Patikai steril (!!!!) fiziológiás sóoldat, és semmi más.

A teafaolaj nagyon tömény, durván tud marni, attól simán begyullad nyílt seb.

A betadin szintén nem alkalmas erre, benne tud maradni a sebben.

És ne nátha szezonban menj már orrpiercinget szuratni, ilyenkor nagyon könnyen el tud fertőződni, ha kicsit taknyos vagy ami ugye megesik.

2023. jan. 4. 13:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Ki fogom próbálni a sóoldatot, köszönöm!

És nyáron szurattam, Júliusban, mint írtam, nem taknyos szezonban

2023. jan. 4. 13:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Hmm, akkor tuti elbactak valamit.

Ki volt a piercinges, hol szurattad, és hogy néz ki az ékszer?

2023. jan. 4. 21:32
 4/7 A kérdező kommentje:
A piercinges elég profi, mindenki ajánlja, az ékszer kampós végű, pici pötty ékszer. Mindennek rendben kéne lennie
2023. márc. 13. 20:57
 5/7 anonim ***** válasza:

De mi az anyaga az ékszernek?

És steril volt?

2023. márc. 13. 21:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Most cseréltettem ki 1hónapja titániumra, azt nem szabadna kilöknije. És persze, hogy steril volt
2023. márc. 13. 22:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor a tisztítod, jó a méret és nem piszkálod, szépen lassan meg kéne nyugodnia.
2023. márc. 13. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!