Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Bedagadt a fülpiercingem. Mit...

Bedagadt a fülpiercingem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A tragus pontba lövettem úgy 3 hete. De nagyon bedagadt, ha nem steril kézzel nyúltam hozzá vagy megpróbálkoztam a fülhallgatóval (fertőtlenítve). Azután már nagyon odafigyeltem hogy ne nyúlnak hozzá fertőtlenítés nélkül, meg minden nap 1-2-szer lefujtam 1%-os levomicetinnel. De nem akart lejebb húzódni az a gömb, és még az állkapcsomra is kezdett ráterjedni a fájdalom, úgyhogy kivettem.

De nem tudtam beletörődni hogy benőjön és búcsút intsek neki, úgyhogy most visszatettem, nagynehezen. Mert kicsit már be volt nőve.

Most brutálisan felduzzadt, még abban a pillanatban, annyira, hogy csak maga a piercing van benne, még a csatot sem tudom ráhúzni, mert teljesen eltűnt a tű vége(egyébként antiallergén).

Nagyon elszúrtam, remélem nem lesz fertőzés vagy még nagyobb gyulladás. Bár ennél nagyobb...most oda még egy fülpiszkáló se férne be...

Viszont nagyon szeretném ha megtarthatnam anélkül hogy az orvosnál kössek ki.

Mit tehetnék? Valakinek van hasonló tapasztalata?

2022. jan. 15. 12:03
 1/2 anonim ***** válasza:
37%
Én a helyedben visszamennék a piercimgeshez aki csinálta, hátha tud rá adni valamit vagy elmennék orvoshoz.
2022. jan. 15. 14:00
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Eleve, ha porcba lőnek, az már rossz és eleve kevésbé higiénikus, így már rosszabb esélyekkel indul a gyógyulás.

Feltételezem, hogy az utókezelésről azért mondtak valamit, és hogy gyógyulásig ne piszkáld. A gyógyulás nem idő, hanem állapotfüggő.

Vegyél Octeniseptet a gyógyszertárban és kenegesd naponta 3x. De ha nem lesz jobb, akkor muszáj orvoshoz menned.

Kivenni az ékszert ilyenkor azért rossz, mert benő a lyuk és benne marad a baktérium, ami a fertőzést okozta, viszont, ha már nem tudod visszatenni, akkor ne erőltesd.

Remélem hamar rendbe jön.

2022. jan. 15. 14:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!