Fül lyukasztas után mi a teendő? Meddig fáj, és meddig kell benne hagyni a fülbevalót, egyáltalán nem lehet kivenni?
Valamivel kenegetni kell?
Hány napig fáj?
Két napja lyukasztotta ki a fülemet egy ismerősöm, még fáj,
Kivettem ma a fülbevalót kicsit, gondoltam birogatom kamillaval, de most ahogy visszatettem a fülbevalót rájöttem, hogy talán nem kellett volna kivenni, mert most fáj rendesen.
Ezért nem kell sufniban fület lyukasztani.
Ha normális helyen és normális eszközökkel csinálták volna, akkor nem fájna.
Két nap?
Most komolyan, hol élnek egyes emberek, akik azt várják, hogy 2 nap alatt begyógyuljon egy szúrt seb? Vagy itt mindenki Wolverine? 🤭
Sose vágtad meg a kezed, kérdező? Nem két nap mire teljesen rendbe jön, inkább kb 1 hónap.
Az se mindegy hogyan készült a dolog, mennyi a trauma. Ha a használt eszköz tompa, az sokkal inkább roncsol, nehezebben és csúnyábban gyógyul.
Két nap?
Most komolyan, hol élnek egyes emberek, akik azt várják, hogy 2 nap alatt begyógyuljon egy szúrt seb? Vagy itt mindenki Wolverine?
Sose vádtad meg a kezed, kérdező? Nem két nap mire teljesen rendbe jön, inkább kb 1 hónap.
Az se mindegy hogyan készült a dolog, mennyi a trauma. Ha a használt eszköz tompa, az sokkal inkább roncsol, nehezebben és csúnyábban gyógyul.
Ha nem tűvel, hanem lukasztó pisztollyal készül, az további trauma ia lehet, mert az ütés összetörheti a porcot:
Kivenni a gyógyulás alatt tilos, hiszen ezzel csak felsérted a friss sebet.
Ha a használt eszköz steril volt (az ilyen fülbelövő pisztolyok pedig műanyagok, nem lehet őket betenni a kemencébe), akkor nem kell aggódni, nem juthat bele szennyeződés, a steril sóoldat elég rá.
A kamilla tea NEM megfelelő erre a célra.
Patikából steril sóoldatot vegyél.
Ne piszkáld, ne aludj rajta (utazópárnát használj este).
Ne menjen bele uszoda víz, sampon, hajfesték.
Nyilván két nap alatt nem gyógyul,
De nem tudom mennyi nap ezért kérdem.
Fajni egyaltalan nem fajt nekem, kicsit talan csipett meg aznap, amikor szurtak (nem porcba) a fulbevalot, viszont utana semmit nem ereztem.
De cserelni csak 1 honap utan lehet asszem, addig tilos kivenni!
Azt nem tudom, hogy mivel kenegettem anno, nem ma volt, de a gyogyszertarban kellett vennem ra valamit. Az tuti, hogy a kamilla felejtos, ugy, ahogy van. Talan octenisept, amit manapsag ajanlanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!