Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mindennap sminkelni így...

Mindennap sminkelni így nagyon káros?

Figyelt kérdés
szemhéjpúder, szempilla spirál( mindennap), néha műszempilla, szemhéjtus, ajak balzsam, rúzs, szemöldökceruza. És mindig ki van a körmöm is festve.

2022. nov. 25. 21:53
 1/7 A kérdező kommentje:
Alapozót csak ritkán használok.
2022. nov. 25. 21:54
 2/7 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Ha rendesen és alaposan lemosod, akkor nem.
2022. nov. 25. 22:04
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Nem a sminkelés a káros, hanem ha nem megfelelő minőségű sminket használsz és nem megfelelő az arcapolasi rutinod
2022. nov. 25. 22:24
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

Ez nálam a nem volt időm kisminkelni magam rendesen kategória 😂😂 Tizensok éve, 30 vagyok.

Megfelelő arcápolás, hidratálás, fényvédő, este alapos lemosás jó minőségű lemosóval és jó minőségű smink termékek. Meg azért havonta igyekszem eljutni kozmetikushoz. Ennyi 😅

2022. nov. 25. 22:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mármint miért lenne "káros"?

Nyilván ha az aliexpress-es ki tudja, mi van benne sminkeket kened magadra, az nem tesz jót, de a drogériában kapható sminkektől, vagy felsőbb kategóriás termékektől nem lesz bajod akkor sem, ha minden nap felkened őket. Annyi, hogy van termék, ami jobban szárít (pl. matt rúzsoknál).

A bőrápolási rutin az, ami számít. Smink előtt is mosd meg az arcodat, tegyél rá hidratáló krémet, fényvédőt. A nap végén pedig alaposan mosd le a sminket, ne aludj benne.

2022. nov. 26. 11:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát egyéni saját magam bőréből kiindulva, nekem marha jól esik a smink detoxos nap pl hétvégén nem sminkelek vagy kihagyok pár napot :) szempilla böröm is megköszöni.

Ha lehet ne Talcos sminkeket kenj magadra meg parfümös termékeket, este dupla tisztitással távolísd el alaposan hidratálj ez legyen a leg alapabb bőrápolás terén, no meg reggel smink alá fényvédelem.

Szivacs, ecsetek amikel sminkelsz folyamatosan tisztítva mosd ki! Pl: sebenzinel át törlöd az fertőtlenít, denk mit dm -ben kapható szappanjával mosom, vagy balea med mindem mentess sanponja ami olcsó és jók az INCI, néha hajbalzsamal is kényesztetheted az ecseteket tovább puha marad. Ecset tisztitó padot is szerezz be úgy alaposabb :).

Illetve a sminkjeid néha fújd át 70% etil alkoholal patikába lehet kapni tölsd át üres fújos flakonba, én ezzel fertötlenitem a borotvát, ollot, szemöldök csipeszt, meg ha veszek sminket és sajnos olyan darabot fogok ki amibe bele nyúltak át fujom hagyom hogy elpárologjon és kész is :).

2022. nov. 27. 17:58
 7/7 Metionin ***** válasza:
85%
Nem káros, ha mindig alaposan lemosod, hidratálod a bőrödet és figyelsz a termékek minőségére, az ecsetek, eszközök tisztaságára. Én is gyakran használok szemfestékeket és rúzst (alapozót nem) de nem vettem észre, hogy rosszabb állapotban lenne a bőröm, mint amikor nem használtam ezeket.
2022. nov. 27. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!