Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mennyi egy parfüm szavatossági...

Pici Hölgy kérdése:

Mennyi egy parfüm szavatossági ideje?

Figyelt kérdés
Kb. 8-10 éve kaptam egy Today Tomorrow Always parfümöt. Közben volt bontottam is, ezért nem bontottam fel. Időközben ismét kaptam ujjat. Sajnos a Today Tomorrow Always-ről szép lassan megfeledkeztem. Most találtam meg bontatlan és fóliázott csomagolásban. Szavatossági idő nincs feltüntetve! Szerintetek megőrizte az illatát?

2022. nov. 22. 13:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyes parfümériák szerint felbontás után kezdi meg a 2-3 éves élettartamát.

Ha addig nem érte fény, hűvös helyen volt valószínűleg semmi baja.

2022. nov. 22. 13:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyisd ki, szagold meg, tudni fogod hogy jó-e. Esélyes hogy igen.
2022. nov. 22. 18:27
 3/5 gyula1971 ***** válasza:
100%

Nekem van 2007-es chanel férfi parfüm, semmi baja.

Sőt a 2014 ekőtti kiadások,még az összetevők a régiek,azaz olyan anyagokat tartalmazhat,amit 2014 után nem engedett a Nemzetközi szervezet.

[link]

2022. nov. 25. 16:58
 4/5 gyula1971 ***** válasza:
100%

Rövid bevezetés arról a jelenségről, hogy a régebbi kedvelt parfümök már új csomagolásban kaphatóak, és jellemzően kissé módosult illattal.

Az okok feltárása:

az IFRA szabályozás amiatt egyes természetes alapanyagokat már nem lehet használni, helyettük szintetikus alapanyagokkal dolgoznak a parfümőrök

újrakevert juice – általában másik parfümgyárban készül az illat, így picit, de módosul az illat (példa Tom Ford, Nina Ricci)

megváltozik a márka arculata, ehhez idomulnak a régi illatok

régi, vintage, már nem gyártott illatok felélesztése

egy illat modernizálása (példa)

évek alatt változó alapanyagár, ehhez igazodó parfümgyártás

2022. nov. 25. 17:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszadók! Nagyon szépen köszönöm, hogy időt szakítottatok a kérdésemre.
2022. nov. 26. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!