Egyes lányok miért hiszik azt, hogy a túl sok smink szebbé teszi őket?
Vaskos rúzs, összeállt alapozó, hatalmas műszempilla, megfejelve spirállal, meg szemfestés. Fényes nappal, nem buliba. Ráadásul nem az igényes, hanem a gyorsan összedobott, rétegezett smink, amin nagyon látni, hogy ott az arcon.
Ezt amúgy lengyel lányoknál figyeltem meg. Biztos magyarban is van ilyen, de angliában élek és az itt élő lengyel csajok mind ezt csinálják. Szinte csak ők vannak a társaságomban, naponta látom őket, így megfogalmazódott bennem ez a kérdés.
Önértékelési probléma...
Azt hiszik, csak akkor jók másoknak, ha maszkíroznak. Az igazi szépséghez nincs szükség semmilyen sminkre. A bőrhibáktól eltekintve totálisan feleslegesnek tartom a kenceficéket. Az emberi test önmagában egy csodálatos remekműve a természetnek, és ennek szellemében számomra a természetes szépség az igazi szépség...
Másoldalról lehet egyfajta sznobság is benne, hogy igenis én irányítom, hogy nézzek ki. Hogy én irányítom a természetet és nem vagyok hajlandó azt elfogadni, hogy a természet része vagyok.
Mindenesetre nálam hendikeppel indulnak azok, akik sminkeket használnak, mert nem arra vagyok kíváncsi, kivé akarja átmaszkírozni magát, hanem arra, aki önmaga valójában! A sminkesek nagylánynak gondolják ettől magukat, de mekkorát tévednek...
" Ráadásul nem az igényes, hanem a gyorsan összedobott, rétegezett smink, amin nagyon látni, hogy ott az arcon."
Mitől lesz egy smink igényes a másik meg "rétegzett"? Ezt most nem értem, pedig én is sminkelek.
Amúgy arra tippelnék, hogy az ottani lengyelek olcsóbb alapozókat használnak?
Bele ban állva a pórusokba, durva, nincs eldolgolzva, maszk hatású
Nem tudom, hogy milyet használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!