Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Alapozóval miért világít...

Alapozóval miért világít fehéren az arcom vakus fényképezésnél?

Figyelt kérdés

Rossz alapozót használok? Vagy rosszul viszem fel? Vagy nem jó árnyalatot használok? De alapból meg úgy néz ki, hogy megfelelő az árnyalat.

Ne bántsatok, nagyon ritkán használok alapozót, a sminkelés kicsit messze áll tőlem, de néha szükségesnek érzem az alapozót, így olyankor szoktam használni.

2022. okt. 17. 12:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Használj púdert.
2022. okt. 17. 13:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon világos bőröm van.Nyáron ha a napon csinálnak rólam képet, az egész testem világít.Gyakorlatilag visszaveri a fényt úgy, mint a hó.Ez az alap, minden kence nélkül.

Na most vagy veled is ugyanez van(mert nagyon világos bőrnél alapból van ilyen), vagy van valami plusz anyag az alapozódban, ami így reagál a vakura.Mondjuk valami csillogó anyag, kis higlighter, ilyesmi.Mert ugye vannak olyan alapozók, amik inkább ezt a "harmatos" finisht nyújtják és nem mattot.

2022. okt. 17. 13:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan termékek, én eddig csak a puderrol hallottam, hogy így viselkedik, hogy vakunál olyan lesz az arcod, mintha lisztes lenne. Ez elsősorban összetevő függő. Talán a nyxnek van speciálisan ilyen hatást mellőző termékei, de már ezer éve nem vagyok naprakész a sminkes témában.
2022. okt. 17. 15:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem akar bántani, ne aggódj, a nagyon fehér bőrűekkel ez előfordul. Nyx-nek van egy nagyon jó púdere, ami szép egységes hatást kelt és mégis tartósan mattít, alább linkelem:

[link]

(SZÖRNYŰ EZ AZ INFLÁCIÓ.. pár hete ez még feleennyibe került, pinkpandán meg végképp...ahol most drágább (5k)

2022. okt. 17. 18:59
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nem tartom magam nagyon világos bőrűnek.

Több féle alapozót próbáltam már eddig, mindegyiknél ez volt. Pl. Catrice HD liquid coverage, Bourjouis (ennek nem emlékszem a konkrét alnevére), most pedig éppen a Maybelline Fit me-vel szemezek, de sajnos ennél is ez van. Nagyon gázul néz ki vakus képeken.

2022. okt. 19. 16:00
 6/11 A kérdező kommentje:
#2-es. Ez a Maybelline Fit me pl. matt finisht ígér, és ennél is ez van.:/
2022. okt. 19. 16:38
 7/11 anonim ***** válasza:
#5 Megkérdezhetem, hogy a Catrice-ből melyik árnyalatot használod?Én pl nem a legvilágosabbat, hanem az annál egyel sötétebbet.Mások szerint mégis nagyon világos a bőröm, meg amúgy tényleg az.
2022. okt. 19. 17:46
 8/11 A kérdező kommentje:

7-es. Sajnos most nincs nálam a Catrice alapozó, kb 2 hét múlva tudom megírni neked. :)

Most pl. Maybelline fit me-ből a 110-est néztem, de az picit túl világos nekem.

2022. okt. 20. 23:27
 9/11 A kérdező kommentje:

[link]

Nos így nézek ki vele vakus képen. (Látom én is, hogy nem mentem ki vele az arcom széléig, meg ilyenek, de most itt ez nem lényeges (gondolom) :)

2022. okt. 20. 23:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Na figyi, csak tippelek!Nem néztem meg, hogy van-e ezekben az alapozókban SPF (fényvédő), úgy tudom a Catrice-ben van, szerintem a többiben is van, amit használsz.Szerintem az SPF lehet az oka annak, hogy ilyen az alapozó.Én írtam a #2 kommentet.

Én is ugye nyáron sokat fényvédőzök, meg fényvédős cuccokat használok.És szerintem a fényvédő az, ami ennyire durván visszaveri az erős fényt, legyen az direkt napfény vagy vaku.

Ha nagyon zavar ez, esetleg vegyél estére egy SPF nélküli alapozót, korrektort és próbáld ki úgy milyen lesz a kép.Ugye sötétben amúgy sincs szükség fényvédőre, csak nappal.Én ennyit tudok javasolni, erre tudok gondolni, hogy emiatt lehet ez.

2022. okt. 21. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!