Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Hogyan tudnám a tekintetemet...

Hogyan tudnám a tekintetemet "szexibbé" varázsolni?

Figyelt kérdés

27/N vagyok.

Kiskorom óta a szemem formája "hooded eyes", a szemhéjam egyáltalán nem látszik. Tehát akármilyen színnel festem ki, cicaszem, társai kilőve. Ráadásul néztem hooded eyes praktikákat, de azok sem működnek, mert nekem extrán olyan.

A lényeg, hogy az utóbbi egy évben nagyon nagy stressz ért egyfolytában, és ennek a két tényezőnek köszönhetően az egész tekintetem olyan, mint aki folyton szomorú. És ezt nem poénból írom. Mindig kérdezik, hogy mi a baj mert olyan szomorúnak tűnök, pedig semmi. :)

Más nőnek annyira szép és szexi a tekintete, csomó barátnőm a tekintetével hódít. Nekem meg olyan, mint egy szomorú emberé. Nincs valami trükk, amivel tudnék ezen javítani? Rengeteg technikát próbáltam, de az is a baj, hogy nap elején még teljesen más a szemem formája, mint mondjuk délutánra, és így elég nehéz elkészíteni a sminket. Ha egyáltalán nem sminkelek, akkor meg 12 évesnek gondolnak.

2022. márc. 28. 15:10
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Egy kép sokat segítene, anélkül nehéz konkrét dolgot javasolni.
2022. márc. 28. 15:24
 2/7 anonim ***** válasza:
35%

Kifejezetten szexi tud lenni a rejtett szemhéj is, csak kell hozzá megfelelő önbizalom.

Smink szintjén mostmár tele van ilyen tutoriallal a tiktok és a youtube, de nagyon fontos, hogy próbálkozz, és teszteld mi áll neked jól.

Másfelől tényleg jó lenne egy kép ha akarsz konkrét tanácsot kapni.

Harmadrészt ha a párkeresés a problémád, azt megint másképp kéne megközelíteni...

2022. márc. 28. 16:19
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
A YouTubeon ha rákeresel hogy TP makeup a videóban szereplő hölgynek is rejtett szemhéja van. Több olyan videója is van amin direkt rejtett szemhéja csinál sminket.
2022. márc. 28. 17:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is durván rejtett szemhéjam van. Évekbe telt, de már úgy tudok sminkelni, mint akinek nem rejtett, és észre sem veszik hogy az.

Középbarnával egy kúpos ecsettel menj végig a mélyítő vonaladban úgy hogy felül kilátsszon ez a kis csík ha egyenesen előre nézel és nem húzod fel a szemöldöködet. A széleit satírozd el egy igazán világos barnával és egy lazább, nagyobb blender ecsettel, és ezzel alakítsd ki a sminked formáját is. Legelőnyösebb ha kifelé picit a halántékodik kimész a színnel és ahogy megy kifelé, úgy összekeskenyedik. Ez egy ilyen hegyesebb-cicásabb véget ad neki, hihetetlenül meg tudja változtatni a tekintetet. Fontos hogy a satír hibátlan legyen ezért célszerűbb ilyenkor világosabb színekkel kezdeni a sminkelést, azt könnyebb eldolgozni. Ezután egy sötét barnát vigyél fel a szemed külső sarkába, egy másik blenderrel oda ahova a tus hegyes vége is kerülne, de ezt rendesen satírozd el, ugyanígy kifelé dolgozd el. Ezután a szemhéjadra jöhet egy fényes árnyalat, vagy ha nagyon natúr akarsz maradni, akkor egy a bőröd színétől világosabb matt árnyalat. Egy világos highlightert/matt fehér szemhéjpúdert vigyél fel a belső szemzugba, oda ahol már az orrod is kezdődik. Alul egy kicsi ecsettel az alsó szempillasornál menj végig a világosbarnàval és a külső sarkàba tegyél egy picit a sötét barnából is. Egy látványos szempillaspirál ami extra fekete (Too Faced Better Than Sex/Essence narancssárga Lash Princess), előny ha előtte alá felviszel egy szempillaspirál primert, nekem az Aden Lash Booster vált be a legjobban. Kész is! Fontos hogy a szemsminked menjen fel addig hogy a legsötétebb szín is látsszon ha egyenesen nézel. És húzd kifelé az alakját! Ha extrás akarsz lenni tehetsz műszempillát is, a legelőnyösebb az, ha kifelé hosszabbodnak a szálak. Ha a sminkre nincs időd csak egy ilyen pilla is csodákat tehet és nekem pl a Kiss ragasztó nagyon bevált, egész nap fent marad és gyorsan szárad.

Remélem segítettem!

2022. márc. 28. 20:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Oda menjen a festék, ahol látszik. Ha a dagi szemöldök alatti rész látszik, akkor ott legyen a halványuló átmenet.

De amúgy mehetsz Euphoria stílusban is, szerintem az is nagyon mókás.

2022. márc. 28. 20:18
 6/7 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=giiAUChUuaA&t=64s&ab_channel..

Drága Sorstársam, mi a baj a szomorú szemmel egyébként? :) Annyira egyedi, különleges..Ez a hölgy is erről beszél a videóban, hogy miért akarnánk megváltoztatni a saját szemalakunkat drasztikusan, pont az a jó, ha kiemeljük ezzel egyediségünket. "Sleepy lid" és "downturned" eye-om van, iszonyat lekonyuló, én már elfogadtam, hogy ilyen, és néha még direkt ki is emelem...

Amikor volt időm napi 40 percig alakítgatni, akkor megpróbáltam a sminkeket, de elég...

2022. márc. 28. 20:27
 7/7 anonim ***** válasza:

6-os:

Teljesen egyetértek.

Mikor gyerek/kamasz voltam én is el voltam keseredve a szemformám miatt, nekem is egy picit lefelé konyul és nyilván az ideálom a felfelé húzódó, mandulás volt.

Aztán egyszer egy youtuber azt mondta, hogy neki ez a kedvence. És mivel kamaszként befolyásolható voltam és kb. rajongtam azért a "beauty guru"-ért, ezért hirtelen teljesen átformálódott az értékrendem. Azóta se bánkódom miatta.

2022. márc. 28. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!