Hogyan tudnám a tekintetemet "szexibbé" varázsolni?
27/N vagyok.
Kiskorom óta a szemem formája "hooded eyes", a szemhéjam egyáltalán nem látszik. Tehát akármilyen színnel festem ki, cicaszem, társai kilőve. Ráadásul néztem hooded eyes praktikákat, de azok sem működnek, mert nekem extrán olyan.
A lényeg, hogy az utóbbi egy évben nagyon nagy stressz ért egyfolytában, és ennek a két tényezőnek köszönhetően az egész tekintetem olyan, mint aki folyton szomorú. És ezt nem poénból írom. Mindig kérdezik, hogy mi a baj mert olyan szomorúnak tűnök, pedig semmi. :)
Más nőnek annyira szép és szexi a tekintete, csomó barátnőm a tekintetével hódít. Nekem meg olyan, mint egy szomorú emberé. Nincs valami trükk, amivel tudnék ezen javítani? Rengeteg technikát próbáltam, de az is a baj, hogy nap elején még teljesen más a szemem formája, mint mondjuk délutánra, és így elég nehéz elkészíteni a sminket. Ha egyáltalán nem sminkelek, akkor meg 12 évesnek gondolnak.
Kifejezetten szexi tud lenni a rejtett szemhéj is, csak kell hozzá megfelelő önbizalom.
Smink szintjén mostmár tele van ilyen tutoriallal a tiktok és a youtube, de nagyon fontos, hogy próbálkozz, és teszteld mi áll neked jól.
Másfelől tényleg jó lenne egy kép ha akarsz konkrét tanácsot kapni.
Harmadrészt ha a párkeresés a problémád, azt megint másképp kéne megközelíteni...
Nekem is durván rejtett szemhéjam van. Évekbe telt, de már úgy tudok sminkelni, mint akinek nem rejtett, és észre sem veszik hogy az.
Középbarnával egy kúpos ecsettel menj végig a mélyítő vonaladban úgy hogy felül kilátsszon ez a kis csík ha egyenesen előre nézel és nem húzod fel a szemöldöködet. A széleit satírozd el egy igazán világos barnával és egy lazább, nagyobb blender ecsettel, és ezzel alakítsd ki a sminked formáját is. Legelőnyösebb ha kifelé picit a halántékodik kimész a színnel és ahogy megy kifelé, úgy összekeskenyedik. Ez egy ilyen hegyesebb-cicásabb véget ad neki, hihetetlenül meg tudja változtatni a tekintetet. Fontos hogy a satír hibátlan legyen ezért célszerűbb ilyenkor világosabb színekkel kezdeni a sminkelést, azt könnyebb eldolgozni. Ezután egy sötét barnát vigyél fel a szemed külső sarkába, egy másik blenderrel oda ahova a tus hegyes vége is kerülne, de ezt rendesen satírozd el, ugyanígy kifelé dolgozd el. Ezután a szemhéjadra jöhet egy fényes árnyalat, vagy ha nagyon natúr akarsz maradni, akkor egy a bőröd színétől világosabb matt árnyalat. Egy világos highlightert/matt fehér szemhéjpúdert vigyél fel a belső szemzugba, oda ahol már az orrod is kezdődik. Alul egy kicsi ecsettel az alsó szempillasornál menj végig a világosbarnàval és a külső sarkàba tegyél egy picit a sötét barnából is. Egy látványos szempillaspirál ami extra fekete (Too Faced Better Than Sex/Essence narancssárga Lash Princess), előny ha előtte alá felviszel egy szempillaspirál primert, nekem az Aden Lash Booster vált be a legjobban. Kész is! Fontos hogy a szemsminked menjen fel addig hogy a legsötétebb szín is látsszon ha egyenesen nézel. És húzd kifelé az alakját! Ha extrás akarsz lenni tehetsz műszempillát is, a legelőnyösebb az, ha kifelé hosszabbodnak a szálak. Ha a sminkre nincs időd csak egy ilyen pilla is csodákat tehet és nekem pl a Kiss ragasztó nagyon bevált, egész nap fent marad és gyorsan szárad.
Remélem segítettem!
Oda menjen a festék, ahol látszik. Ha a dagi szemöldök alatti rész látszik, akkor ott legyen a halványuló átmenet.
De amúgy mehetsz Euphoria stílusban is, szerintem az is nagyon mókás.
https://www.youtube.com/watch?v=giiAUChUuaA&t=64s&ab_channel..
Drága Sorstársam, mi a baj a szomorú szemmel egyébként? :) Annyira egyedi, különleges..Ez a hölgy is erről beszél a videóban, hogy miért akarnánk megváltoztatni a saját szemalakunkat drasztikusan, pont az a jó, ha kiemeljük ezzel egyediségünket. "Sleepy lid" és "downturned" eye-om van, iszonyat lekonyuló, én már elfogadtam, hogy ilyen, és néha még direkt ki is emelem...
Amikor volt időm napi 40 percig alakítgatni, akkor megpróbáltam a sminkeket, de elég...
6-os:
Teljesen egyetértek.
Mikor gyerek/kamasz voltam én is el voltam keseredve a szemformám miatt, nekem is egy picit lefelé konyul és nyilván az ideálom a felfelé húzódó, mandulás volt.
Aztán egyszer egy youtuber azt mondta, hogy neki ez a kedvence. És mivel kamaszként befolyásolható voltam és kb. rajongtam azért a "beauty guru"-ért, ezért hirtelen teljesen átformálódott az értékrendem. Azóta se bánkódom miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!