Sos hogyan kell felkenni szépen a vörös rúzst? Többi lent.
Tök egyenetlen lesz a konturja:( Hozzateszem, mas, kevesbe feltuno szinekkel nincs ilyen problemam. Itt mar a legminimalisabb tokeletlenseg is ordit. Jelenleg egy L'orealt hasznalok, de annyira tartós, hogy ha elrontom konkrétan sikalni kell le 20 percig (sminklemosoval is!) Elso vörös ruzsom, amugy nagyon szép es a fedese is tökéletes. Barmi tipp?? Ajakceruza vagy ecset, mivel tudok szép konturt csinalni? Segítsetek legyszi :)
(Ekezetek hianyaert elnezest)
ceruzával kontúrozz aztán rúzsozz :) de kipróbálhatod azt is, hogy ecsettel konturozol aztan felviszed a rúzst.
nekem ha nehezen jött le egy rúzs, vízálló sminklemosóval könnyebben lejött ;)
Melyik rúzs az, amit sikálni kell? Hát ide vele nekem! Életemet és véremet egy tényleg tartós rúzsért! Légyszi, tényleg érdekel :D
Én egyébként ceruzával megrajzolom szépre a vonalakat, utána rúzzsal kvázi kitöltöm. Ha nem vagyok elégedett, van, hogy a végén még egyszer ráerősítek a kontúrra, a pici hibákat azzal lehet javítani.
Illetve ez már arcberendezés és ajakforma, a filmekben is látott tipikus "csücsörítős" rúzsozás nekem pl nem jó, nekem az vált be, hogy szélesre, kvázi vigyorba-vicsorba feszítem a számat, hogy az ajak bőrét adó természetes egyenetlenségek kisimuljanak, így szinte egy vonallal tudok pl kontúrozni. Ezek a ráncocskák vagy minek mondjam, ettől lenne nekem egyenetlen, ha nem feszítve rúzsoznám magam.
Kipróbálhatod azt is, hogy egy pici rúzsecsettel veszel fel a rúzsból, és azzal satírozol, méretéből adódóan talán pontosabb tudsz vele lenni.
Esetleg hasonló színvilággal veszel egy gagyibb nem tartós rúzst, hogy tudj gyakorolni és könnyebben letörölni.
Egy jó ajakceruza csodákra képes. Ami puhább fajta, de száradás után egész nap tart. Utána csak rá kell húzni a rúzst, illetve kitölteni a hiányzó részeket.
Amúgy kétfázisú olajos lemosó (pl. a Garnier “sárga” SkinActive a legjobb, amit valaha használtam) nagyon könnyen leoldja még a lerobbanthatatlan folyékony rúzsokat is.
Én úgy szoktam, hogy ajakradírral előtte leradírozom, utána teszek rá vagy egy lip mask-ot, vagy a Laneige sleeping maskjából kicsit. Ezek hidratálják szépen.
Utána rakok rá primert (MAC), majd szájceruzával alákontúrozok, megrajzolom a vonalát. Ezután ha folyékony rúzst teszek fel, ecsettel viszem fel a számra. Sokkal szebb és precízebb az eredmény úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!