Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Csak szerintem nem higiénikus...

Csak szerintem nem higiénikus az ékszerek viselése? 20F

Figyelt kérdés

Gondolok itt például a gyűrűkre, a házassági gyűrűt az emberek nagyobb része állandóan hordja, és mindent összefogdos vele, de nem fertőtleníti, utána úgy nyúl az ételhez stb.

Aztán ott van a piercing, ami nekem legalábbis sosem tetszett egyik lányon sem, nekem visszataszító.

A fülbevaló megint egy más dolog, és jól állhat, ha nem túl nagy stb.

Szerintem minden lány/fiú mindenféle ékszer nélkül a legszebb/helyesebb.

Én speciel soha nem hordtam ékszert és nem is szeretnék.

Egyedül egy okosórát használok ami elég hasznos sporthoz is.

Leszögezném, hogy ez az én véleményem, és nem vagyok az ellen hogy valaki ékszert hordjon, a lényeg, hogy saját maguknak tetszen. Sok ismerősöm használ, csak érdekel ki mit gondol.

2022. jan. 21. 21:52
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Akkor ne hordj. Problem solved. 😁
2022. jan. 21. 21:56
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Valóban nem higiénikus. Egészségügyben és konyhában ezért is tilos.

Én csak olyan ékszert és órát viselek, ami fertőtlenítőszerrel tisztítható.

2022. jan. 21. 22:42
 3/10 anonim ***** válasza:
98%

"a házassági gyűrűt az emberek nagyobb része állandóan hordja, és mindent összefogdos vele, de nem fertőtleníti, utána úgy nyúl az ételhez stb."

Kezet mosni azért szoktak az emberek, felénk legalábbis. És a covid előtt aki nem az élelmiszeriparban dolgozott, az nem fertőtlenítette a kezét gyakorlatilag soha, mielőtt ételhez nyúlt, hanem elegendőnek ítélte a szappant. Ilyen szempontból miért lenne más az ékszer, pl a gyűrű megítélése?

2022. jan. 21. 22:55
 4/10 anonim ***** válasza:
97%

Mondjuk a gyűrűt pont megmosod minden kézmosásnál, fertőtleníted kézfertőtlenítésnél, a fülbevalóm meg pl minden hajmosásnál órákig ázik a kádban, de havonta kiveszem és áttörlöm tisztító folyadékkal.

Műtétnél, főzésnél persze alap hogy leveszed szerintem. A nyaklánc, karkötő amit rikábban tisztít az ember, de én régebben amikor hordtam ezeket is áttöröltem néha napján higi kendővel.

Igazából ember függő mit mennyire tart tisztán. Én a telómat is kb hetente áttörlöm ilyen dobozos kendővel.

2022. jan. 21. 23:02
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem alapvetően ezek alapján nem az ékszerekkel van bajod, hanem azokkal az emberekkel, akik nem adnak a higiéniára és nem tartják tisztán a holmijaikat. Ahogyan a fentiekben is írták, szerintem az a normális, ha az ember tisztán tartja a holmiját. Ugyan úgy, ahogyan a használt ruhát is berakjuk a mosógépbe, a gyakran használt ékszereket is ildomos nizonyos időközönként takarítani.

Aki nem ad magára, annak valószínűleg nem csak az ékszerei, hanem a legtöbb holmija és ő maga sem túl higénikus. Az valóban taszító.

Bár elgondolkodtat, hogy a kérdés kiírása ara enged következtetni, hogy mintha a kérdező úgy gondolná, hogy ezeket a holmikat soha senki nem takarítja. Talán magából indul ki? Ezek szerint a kérdező pont olyan igénytelen, nem higénikus ember lenne, mit amit visszataszítónak tart?

2022. jan. 22. 04:30
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
Minden hónapban fertőtlenítem azokat az ékszereket amiket hordok 😄
2022. jan. 22. 09:40
 7/10 anonim ***** válasza:
97%
Mondjuk főzős műsorokban én is rosszul vagyok, amikor nők gyűrűbe gyúrják a tésztát. Bemegy a tészta az apró részeibe, odaszárad, belül a kosz, azt viszi a tésztába. Mindig leveszem a jegygyűrűt ilyenkor. Hasonló igénytelenség, mint termálvízbe arannyal beülni. Az ékszert is tönkreteszi. Egyébként normális ember az ékszereit is tisztítja szóval lehet ezt jól is csinálni.
2022. jan. 22. 10:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szamba meg a nyelvembe is van pc. Nyaklancot is hordok a csuklom is tele van mindennel 🤷‍♂️ Nem aggodok ilyesmin h nem higenikus mert apolt vagyok meg amugyis azoknak a legroszabb az immunrendszeruk akik mindentol ovjak maguk..
2022. jan. 22. 12:25
 9/10 anonim ***** válasza:
49%
AAjjaj igyál gyorsan 2 liter domestost mert míg beszélsz belélegzed juj.
2022. jan. 26. 19:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A gyűrűt minden kézmosásnál tisztítom ha meg valami koszolós dolgot csinálok a kezemmel, leveszem.

De a piercingeket is szoktam tisztítani, egyébként semmivel sem koszosabbak mint egy fülbevaló, ami egy kicsit több tisztításra szorul az talán a fültágító mert szeret alatta összegyűlni a faggyú és elhalt bőrsejtek (amik alapból lehámlanak) de ez is annyi hogy pár naponta fürdéskor kiveszed, átmosod a helyét meg a tágítót és mehet is vissza. abba meg ne menjünk bele hogy kinek mi undorító, én így látom magam szépnek szóval maradnak a testékszerek.

2022. febr. 5. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!