Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Milyen sminkeket vegyek...

Milyen sminkeket vegyek kistininek?

Figyelt kérdés

A 13 éves lányom új hobbit talált magának - a sminkelést.

Nyilván nem fogom engedni, hogy pl suliba 8 kiló vakolatban menjen, de ésszerű szabályok között támogatom. Nem szeretném viszont, hogy mindenféle vacakkal kenné magát, az öregebb ecseteket meg szeretném eldobni. Szóval egy teljes új felszerelést szeretnék neki rendelni karira, de igazából nem tudom mit? Én sose voltam az a nagy sminkes. A szemceruza/szempillaspirál/rúzs triónál megáll a tudásom kb😅

Szóval mik kellhetnek neki? Milyen márkákat ajánlotok?

2021. nov. 15. 10:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
7%
Pattanástalanítót.
2021. nov. 15. 11:07
 2/12 A kérdező kommentje:
Az más, már tavaly elvittem kozmetikushoz a pattanások miatt és használ arctisztítót, bőr radírt meg hidratálót. Kb ugyan azokat amiket én, a ránctalanító kivételével🤪
2021. nov. 15. 11:22
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Szempillaspirál, és szemhéjtus vagy szemceruza, natúr szemhéjpúderek (barnás-rózsaszínes árnyalatok, kb. 4-6 darabos kispaletta), szájfény, szemöldökceruza, pirosító, korrektor.
2021. nov. 15. 11:28
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

BB/CC krém, korrektor, szemhéjpúder paletta, ajakbalzsam, szájfény, szemceruza, szempillaspirál, tus

Persze nem azt mondom, hogy ezzel sminkelje magát a hétköznapokban, de otthon szerintem nyugodtan kísérletezhet velük. Legalább mikor eljut abba az életkorba, hogy emberek közé is picit több sminket tenne fel, nem fog magából bohócot csinálni, mert fogja tudni használni a sminktermékeket.

2021. nov. 15. 11:33
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

Kicsit off, de a bőrradírt inkább hanyagoljátok, mert NEM JÓ a bőrnek!

Tudom, hogy vannak még olyan kozmetikusok, akik ezt tukmálják az emberre, de ez egy borzasztó tévhit volt évekkel ezelőtt, ugyanis ezek a kis szemcsék mikrosérüléseket okoznak a bőrön. Ha már ennyi idősen szanaszét karistolja, akkor a bőrképe a későbbiekben csak rosszabb lesz.

Egyébként: szerintem egy 13 évesnek elég valami diszkrét szempillaspirál, szemöldök és szemceruzák/szemkontúrok - ezekből szemnél a famenteseket ajánlom, mert jóval biztonságosabb a használatuk.

Illetve vannak nagyon jó kis természetes színű folyékony rúzsok, amik nem kopnak le könnyedén, étkezésig tartósak. (Pl.Catrice Matt Pro Ink, Aden, TheBalm)

2021. nov. 15. 11:34
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
Ha esetleg megírod, hogy egy-egy termékre mennyi pénzt szánsz, a márka kiválasztásában is szívesen segítek.
2021. nov. 15. 11:34
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem vegyél neki palettát, amiben olyan színek vannak amik illenek a bőrtónusához, hajához. A Rossmannba a Revolution elég jó márka, + Catrice paletták. Hozzá valami szemhéjbázis. Hiába csak gyakorol a minőség sem utolsó. Jól jöhet még egy pirosító és egy higlighter paletta, van a Catrice-nek és az Essence nek is. Plusz még amit előttem leírtak. Ha Youtube videókból is fog gyakorolni ezek alap dolgok.
2021. nov. 15. 12:03
 8/12 anonim ***** válasza:
45%

Azt is érdemes vele átbeszélni, hogy figyelje a smink szavatosságát és rendszeresen fertőtlenítse az ecseteket, szivacsokat.

És a barátnőkre, babára, budi falára szempilla spirált, szemceruzát, száj cuccokat amit már használt, ne kenjen rá, mert ettől lehet csúnyán pattanásos.

Gyereknek én ilyen glitter zselét, pár ilyen enyhén színezett szájfényt, felragasztható köveket, és valami szép színes palettát vennék.

Emlékszem annó gyerekként csak pasztell színeim voltak, és sose értettem miért néz ki rosszul.

Pár szemceruza, egy szempilla spirál, esetleg egy mártós zselé tus?

Persze suliba ne hordjon erős sminket, de otthon ha kreatívkodni akar, nyugodtan.

Igen, valszeg párszor esetlen lesz vele, de miért ne?

2021. nov. 15. 14:25
 9/12 anonim ***** válasza:
39%
Az essence illetve a miss sporty termékek teljesen jók, nem drágák, de nem is olyan gagyik, amitől egyből kipattog az ember bőre. Ezeknek a márkáknak van szájfényük, rúzsuk, jó kis szemhéjpúder palettáik
2021. nov. 15. 14:30
 10/12 anonim ***** válasza:
77%

Legyen mellette bőrápolási rutinja, bőr radírt hagyjátok el helyette gyengéd hámlasztó szérum estére és reggel fényvédő használata.

Alap smink kezdőszettbe mindenkép kelleni fog:

1.Alapozó ez lehet gyengén fedő is nem csak full fedésűek léteznek.

(Bb krém olcsó hidratáló krémbe kevert alapozó nem ördögtől való dolog az alapozó 😉)

2.Korrektor.

3.szempilla spirál, 4.halvány nude szemhéjpúder paletta talán még tus is bele fér néha.

5.pirositó/highliter, 6.rúzs/szájfény, 7.ecsetek/ beuty blender. Enyi egyenlőre bőven elég alapozó függ a bőrtipusátol is milyet válaszatok amiket ajánlok.

Bourjuistól a heatyly mix alapozó nagyon gyengén fed és természetes.

Korrektorból a Revolution define korrektornak is közepes fedése van így természetes és illat anyag mentess az én érzékeny szemkörnyékem sem bántotta és széles a szín választéka.

Szempilla spirálból nekem bevállt az agyonhypolt maybeline sky high de az tuti nem lesz sehol, ezért maybeline false lift lash szempilla spiráll is szupi.

Halvány szinekből álló paletta pl essence nézzetek körül, lovely/ tusból nekem essence liqiud ink folyékony tusa vállt be.

Kedvenc pirositom nincs, highliterből a stiftes krémesek a legtermészetesebbek maybeline stiftes highlitere.

Rúzsokból kezdjen nude szinekel trend ut up pure nude kollekciója nagyon szép.

Essence legendary 05 ajakcerkája is nagyon szép.

Szájfényekből maybeline lifter gloss szájfények meseszépek, essence szájfények is nagyon jók.

Beuty blenderből real teques vállt be, ecsetekből kezdhet olcsóbbal de real teques ecsetek is elég profeszionálisak.

Púder az lemaradt L'Oreal tru match púderét tudom ajánlani.

2021. nov. 15. 15:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!