Miért nem engedi meg?
Szeretnék polygel szettet, de anya nem engedi meg, mert szerinte ártalmas (nem jobban, mint a géllakk) , és mivel nem vagyok 18 év feletti, ezért ezen a téren semmi jogom nincs. (amúgy de, van. Ha a külsőmön akarok változtatni, 14 év felett, akkor neki nincsen beleszólása. Mármint pl a körmös dolgokban, meg hogy milyen hosszú hajat akarok magamnak, meg ilyenek) nem képes megérteni, hogy én tényleg szeretném. Azért 17 évesen már had nézzen ki valahogy a körmöm.
Mikkel érveljek, hogy megengedje nekem?
Az alapanyag nem káros, viszont a hozzá nem értés miatt okozhatsz maradandó károsodást magadnak, ha nem helyesen csinálod. Nem olyan egyszerű ám, mint ahogy gondolod.
Abban pedig igaza van anyudnak, hogy egy természetes, rövid köröm szebb, mint egy helytelenül elkészített műköröm.
Ha nem lehet megbeszélni vele, és képtelen elfogadni, hogy a gyereke nem a tulajdona, hanem egy különálló személy, akkor elég nagy gondok vannak nála.
Én a helyedben megvenném a szettet és eldugnám valahová, aztán ha lenne pár nyugodt órám elkezdenék kísérletezni vele. Azért előtte nézz utána alaposan a témának, tényleg jóval nehezebb a gyakorlatban.
Anyámnak meg megmondanám az őszinte véleményemet a viselkedéséről, talán még sikerülne is pozitív irányba változnia (már ha képes önreflexióra).
Mondd neki, hogy nem vagytok ugyanazon a véleményen, mert szerinted a szép, igényes, ráadásul festett/műköröm tetszik (nem azt mondom, hogy a tövig vágott nem lehet szép és igényes).
Ha a saját pénzedből vennéd, akkor vedd meg. Ha nincs saját pénzed, akkor gyűjts valahogy.
De vigyázz, ha tényleg fizikálisan bántana, akkor inkább lehet jobb lenne hagyni.
Főleg, hogy nem a vér szerinti anyukád.
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!