Csajok,ti milyen kozmetikai/smink cuccokat használtok,illetve hogyan szoktatok sminkelni? Haj ápoláshoz mit használtok? Milyen termékeket?
Arcápoláshoz használok arctisztítót (cerave) , hidratálót (the ordinary) , fényvédőt (la rosche posay) , niacinamid, hialuronsav szérumot (revox) és hámlasztót.
A sminkem szempillaspirálból, tusból, korrektorból, púderből néha rúzsból áll.
Hajápoláshoz 2 balzsamot használok, az egyik szőkítő a másik koffeines sampon. Fructis papayas hajpakolás, gliss kur spray és pantene hajolaj.
Elég sok féle smink cuccot használok mert szeretek sminkelni (persze ezt nem úgy kell elképzelni,hogy maszkot festek magamra mert alapozót pl nagyon ritkán használok mivel szép egységes a bőrképem mert nagyon odafigyelek a tudatos bőrápolásra)
A szememet szoktam sminkelni meg van úgy hogy felteszek valami érdekesebb színű rúzst
Szeretek kísérletezni extrémebbnek mondható színeket használni a sminkelés során.
Főként darkosabb beütésű sminkeket csinálok, olyanokat amik illenek a világomhoz.
A termékek amiket használok arcra vagy Dior esetleg MAC (pl a Dior correctorja nekem nagyon bevált de a max studio fix matt alapozója is nagyon jó bár én csak corrector helyett használtam nyáron mivel elég könnyed a textúrája annak ellenére, hogy magasabb fedésű és szépen fedi a szemem alatti bőrrészen picit átselylő ereket.)
Szemhéj púder palettából nekem a Jeffree Star cosmetics és a nabla meg a Bperfect vált be.
Rúzsból nagy kedvenceim a YSL szatén és matt folyékony rúzsai valamint Jeffree velour liquid lipsticjei, és a Mac retro matt liquid lipstickek.
Bőrápolási termékek közül a The Ordinary vált be a legjobban.
Az orrom lévő apró miteszereket pl a Niacinamid szérumja szépen eltüntette. De a Hyaluron savas hidratáló boosterje is jó meg az arclemosói is
Szalicil savat is használok néha az pl a Sephora saját márkás cucca de ennek ellenére elég jól működik
A fényvédő változó még nem találtam meg az igazit mindig próbálgatok meg teszteltek sokfélét.
A hajamra általában hennát szoktam tenni pakolásként (vörös hajam van) ezt a Lusból szerzem be.
Argán olajat használok a hajvégekre.
Ezt leszámítva a hajam nem nagyon igényel extra törődést.
Sima Garnieres sampont meg balzsamot használok rá.
Arcápolás:lemoso(Cerave vagy Jelly Joker.Hidrataló(Cerave,The Ordinary,La Rosche Posay.Fényvédő dm,rossmann sajátmárkás,Uriage.
Használok még niacinamidot,azelain acidot,hámlasztót,maskolin maszkot.
Hajamra pedig mikor mit veszek Elseve,Garnier,Schauma,Nature Box.
Smink: semmi, ami nagyobb felületen érintkezik a bőrömmel, csak szempillaspirál, ritkán tus, esetleg rúzs. Mind sima drogériás, essence vagy hasonló. Fényvédős szőlőzsírt (neutrogena) naponta használok. A szemöldököm henna festékkel festem, így olyan, mintha ki lenne húzva.
Arcápolás:
Reggel: langyos víz, TO c-vitamin por, cosrx snail69 szérum és to pycnogenol összekeverve, heti 1-2x ezek helyett Cosrx BHA. Utána TO natural moisturizing factor hidratálónak (nedves arcra), majd fényvédő (nekem a lrp shaka fluide jött be most épp), utóbbit a nap folyamán többször újra is kenem. Néha szoktam szemkörnyékre to caffeine solutiont is rakni a szérumok előtt.
Este: Garnier kétfázisú lemosója érzékeny bőrre, balea med ultra sensitive waschgel utána. Aztán TO matrixyl, TO Argireline solution. Aztán a kis snail96 és a G&G A-gameje összekeverve (5-ös hetente 4-5x, 10-es hetente 1x), 1-2x pedig (több alkalom estén nem egymás utáni napokon és nem a BHA-val azonos napon) TO lactic acidot (10%) használok minden más nélkül, utána már csak hidratáló mindkét esetben (lrp cicaplast baume b5). Ha szárazabbnak érzem a bőröm, szintén TO plant derived hemisqualane-t kenek még fel a hidratáló előtt, esetleg az a-gamet cserélem egy nehezebb, squalane tartalmú retinoidra. Néha spot treatmentként használok G&G a-padot de nagyon régóta nem voltak már komoly pattanásaim. Ezek nagyon erős hatóanyagok, szóval okosan, nekem 2 évembe telt felépítenem a rutint, egy kezdőnek biztos nem javasolnék ilyen erős retinolt, sem savat. Én is néha tartok 1-2 hét szünetet a savakkal, ha úgy érzem, érzékenyebb lett a bőröm.
Heti 2x agyagmaszkozok az esti rutin előtt. Sima kaolint használok, mert normál a bőröm.
A hajamra sima sampont használok korpás/száraz fejbőrre, amit épp találok, illetve valami random balzsamot. Nem hőkezelem, nagyon ritkán szárítom a hajam (csak akkor, ha sietek), akkor is langyos levegővel. A hajvégeimre szoktam rakni a hemisqualaneből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!