Tudnátok nekem tapasztalatokat írni a Helix pcről?
14 éves kortól csinálják szülői jelenléttel, 16 éves kortól beleegyező nyilatkozattal és 18 éves kortól nem kell semmi ha jól tudom.
Én 15 évesen csináltattam és szúrták.
Nem érdemes karikával kezdeni
Nekem az elején nagyon fájt és be is gyulladt (mivel hamar cseréltem)
1 év volt a teljes gyógyulása
Én 21 évesen csináltattam.
1 hét híján épp 1 éves most.
Nagyon szeretem, nem bántam meg még akarok hamarosan egy tragus is szúratni.
Tehát:
- mindenképp szúrasd, porcot SOHA nem szabad lövetni.
- NE karikával, kezdő ékszer talpas egyenes szárú titán legyen addig míg teljesen meg nem gyógyul (kb. 1 év)
- NE forgasd direktbe,elég csak akkor ha tisztítod ugyis napi szinten.
- Használhatsz rá octenisept.et, vagy sós vizes borogatás, dermazint, betadin, terrán, ezek a gyakoriak, legjobbam az elsőt ajánlom.
- Ha be gyulladna akkor a patikai 3%-os hidrogén peroxidos kezelés is segít.
Nekem sokáig gyógyult, kb 4 hónapig nem tudtam és nem is akartam arra az oldalra feküdni és azon az oldalon aludni.
Azután jobb volt, de mai napig tud fájni, ha beakad stb. Szóval én is azt mondom hogy 1 év gyógyulási időre számíthatsz, ez nem azt jelenti hogy állandóan fáj, pl inkább nyomásra érzékeny ilyesmi, nap közben nem fáj csak úgy kivéve az első pár napot.
Fájdalom, szúrás nekem semmi, nem éreztem Kb. meg is kérdeztem, hogy már át is szúrta 😂
Na a gyógyulás az húzósabb, főleg az első 2-3 nap. De kibírható simán.
Hajra vigyázni kell ne akadjon bele.
Nekem volt rajta irritációs dudor is kb 2 hónap után kezdett kijönni.
Nekem azért mert rossz volt a kezdő ékszer (banán alakú, és fekete-amiről később tudtam meg, hogy fekete színű titán ékszer NINCS- cserélve lett), és kezelve hidrogén-peroxiddal kb 2-3 hét alatt helyrejött.
Én ajánlani tudom.
22/L
Én kárpátalján éltem akkor szóval ott Beregszászban.
Azóta megvan a tragus.om is és készülök a következőre.
Jelentem jól van a helix de mai napig van hogy beakad és több napig tud fájni.
Alapvetően jól van szeretem és még mindig nem bántam meg.
Se a tragus, egymáshoz viszonyítva a tragussal sokkal könnyebb dolgon volt, hamarább is gyógyult és neki a mai napig semmi baja pedig lássa már a tragus is 1 éves.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!