A hamisítvány ékszerek viselése káros az egészségre?
Nemrég egy vásárban lecsaptam egy nyakláncra, amit egyébként már régóta kinéztem magamnak, mert ismerem a márkát, felcsillant a szemem, amikor megláttam, így azonnal megvettem.
Próbára, hosszas nézegetésre nem volt lehetőségem, így azonnal kellett döntenem a megvételéről.
Egyébként tényleg gyönyörű és különleges. Aztán kiderült, hogy hamisítvány / valószínűleg Aliexpress, Wish jellegű oldalról berendelt másolat, de ez csak a rajta lévő kristályok ügyesen álcázott műanyag anyagából, a formájából és a hátulján a hiányzó márkajelzésből derült ki megvétel után. 🤦🏻♀️😡
Ilyen butaságot soha többé nem csinálok!
Teljes mértékben elutasítom a hamis termékek viselését, - a kozmetikumokét pedig hatványozottan - de ha már itt tartunk, ezekbe a gagyi fémötvözetekbe is bármit belekeverhetnek ilyen alapon, ami ártalmas lehet az egészségre, nem igaz?
Alapvetően még így is gyönyörű ez az ékszer. Aki nem ezen márka megszállottja, eleve fogalma sincs, mi fán terem, mert mainstream vonalon nem igazán ismert, valószínűleg messziről nem mondaná meg róla, hogy nem eredeti.
Mit lehet egy ilyen ékszerrel csinálni? Ilyen keretek között ugye eladni sem lehet, mert azzal más egészségét kockáztatnám?
Arra, hogy káros lenne, azért gondoltam, mert iszonyat büdös. 🤢
Tudom, hogy minden bizsu ékszernek van egy jellegzetes fém szaga… de ez jóval erőteljesebb és penetránsabb. 😨
Valahányszor hozzáérek, utána a kezemen érződik a tömény, bűzös fémötvözet szag.
Rengeteg bizsu ékszerem van pl. a Claire’s-ből, ónötvözet ékszereim drágább árkategóriában, de azoknak csak akkor van némi enyhe (!) fém illatuk, ha nagyon közelről szagolom meg őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!