Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért akadnak ki az emberek,...

Miért akadnak ki az emberek, ha egy kisfiú sminkeli magát?

Figyelt kérdés
Instagramon láttam egy videót, ahol ilyen 12 éves kisfiú sminkelte magát, a kommentelőknek nem tetszett. Mit számít hogy fiú vagy lány az illető? És az hogy hány éves? Ha a tizenéves lányok kenegetheti magát mindennel, akkor neki is joga van, ha tetszik az embereknek ha nem. (Személy szerint teljesen sminkellenes vagyok minden tekintetben)
2021. jún. 8. 21:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Attól függ, úgy szeretné, hogy jól nézzen ki vagy inkább bohóc esetleg csak polgárpukkasztó legyen?
2021. jún. 8. 23:05
 12/19 A kérdező kommentje:
Az mindenkinek a saját dolga.
2021. jún. 8. 23:18
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyjuk a kérdezőt. Kötekedni jött ide.
2021. jún. 9. 00:34
 14/19 anonim ***** válasza:
Azért, mert nem normális dolog. Itt pl MO-n ha látnák az osztálytársai, agyonvernék
2021. jún. 9. 09:44
 15/19 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ez az egész téma nagyon túl van tolva és ki van sarkítva. Én a múltkor lakkoztam a körmöm mikor nálunk volt az unokatestvérem kisfia (5 éves) és mikor meglátta rögtön jött ő is, hogy hu milyen szép, milyen szép szín, csillog, neki is kell. Kilakkoztam a körmét, örült neki, tetszett neki, mutogatta mindenkinek. Aztán kb. egy nap alatt le is kopott, mert gyerek, nyilván matat, játszik, kapar, ássa a homokot stb. Utána le lettem cseszve az anyja által, hogy én ezt hogy gondoltam, normális vagyok-e, elment az eszem, ez egy fiú, mikre tanítom, ezt látja tőlem, meleg lesz a gyerek, majd azt hiszi ez a normális stb. Mondta ezt az anyja, aki idősebb unokatestvérként kislány koromban kente rám a pirosítót, a szempillaspirált, a rúzst, göndörítette a szempillám, vasalta a hajam stb., mint valami baba. Bezzeg ott nem volt gond, hogy gyerek voltam és annyira nem díjaztam, hogy bazári majmot csinálnak belőlem. Szóval ez az egész fiú-lány ellentét szerintem felesleges, ha ékszertől, sminkről, ruháról stb., van szó, mert mindkét nemen lehet normális, elfogadható vagy nem. Itt szerintem inkább a kor a kérdés, a okok és a miértek.
2021. jún. 9. 10:31
 16/19 Sunshinedoll ***** válasza:
6%

#1 Szerintem meg egy kisfiú csinálja azt, amit szeret csinálni, és amihez kedve van :)

Egy gyerekről van szó, ki érdekel, mi férfias meg mi nőies?

2021. jún. 9. 20:39
 17/19 anonim ***** válasza:
95%

Igen, persze, nyugodtan, ha sminkelni akar, akkor hagyjuk csak, majd pár év múlva meg már a pasikákat fogja csinikének tartani, esetleg tűsarkúban meg tangában akarna otthon pózolni.

Miért nem tűnik furcsának, hogy egy kisfiú a sminkkel akar játszani és nem a focilabdával vagy a kisautóval, vagy a számítógépjátékkal?

Ja igen, mert ma már az lehetsz, aki akarsz, nemet is változtathatsz, amikor csak akarsz, neked egyéni jogod van, de szülőként meg ne merd mondani a kölyködnek, mert akkor te leszel a rossz szülő..

Nesze neked liberalizmus..

2021. jún. 9. 20:58
 18/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, minden bizonnyal azért nem annyira fura számodra ez a jelenség, mert minden bizonnyal még magad is gyerek vagy.

Egy gyerek (teljesen mindegy, hogy lány-e vagy fiú) még NE sminkelje magát, mert visszatetszően hat, és pszichopata felnőttek visszaélhetnek velük, mert “könnyen kaphatónak” titulálják őket, hogy aztán olyan traumát okozzanak nekik, amit lehet, hogy egy életen át sem tudnak majd feldolgozni.

Persze, alkalmanként, a korának megfelelő mértékben engednék a 12 éves, sminkeléssel ismerkedő gyerekemnek pl. egy kis enyhe hatású szempillaspirált vagy enyhe színű ajakápolót, viccből kikenheti magát otthon, de utcára ne lépjen full glam sminkben ennyi idősen.

2021. jún. 15. 00:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, ha a fiam vagy a lányom gyerekként sminkelni akarná magát maximum otthon engedném meg. Majd felnőttként eldönti, hogy mit akar megosztani magáról az interneten.
2021. jún. 15. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!