Lányok! Nyáron mit csináltok, hogy ne kenődjön el a sminketek?
Nem sminkelek, vagy nagyon minimálisan: legfeljebb szempillaspirál + púder.
100%-ig bevált.
Nyáron én is el szoktam hagyni egy-két terméket (pl. alapozó, szemceruza), amiket elkerülhetetlenül leizzadnék. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebb smink van rajtam, csak más termékeket használok, más technikát stb.
Ha viszont full sminket akarok, befújom jó gazdagon sminkfixálóval, az rendesen a helyén tartja. Nyilván minél minőségibb fixálót használsz, annál eredményesebben.
Vízálló szempillaspirál, kevesebb poros termék, azzal jobban meglátszik, ha elfolyik, a krémesekkel annyira nem.
Amúgy nem tudom, én klímás irodában ülök, de olyan alapozó van rajtam, hogy ha munka után leizzadok az edzőteremben, akkor is viszonylag elfogadhatóan néz ki.
Amúgy ha pl. nyári esküvőre mennék, ahol meleg van meg mittudomén, ott biztos vinnék magammal plusz púdert meg fixálnám valamivel a sminket.
Jó minőségű termékeket használok, amik tartósak és nem kenődnek (persze, ez nem azt jelenti, hogy mindennek extra drágának kell lennie, rengeteg szupertartós cuccom van pl. a Maybelline-től is, a minőség nem mindig egyenesen arányos egy bizonyos márka áraival, ezt ki kell tapasztalni).
szemhéjamra mindig primert helyezek, ez a helyén tart mindent egész nap.
Rúzsból évek óta csak folyékony matt verziókat vagyok hajlandó használni, mert ezekkel tényleg semmi gond, száradás után nem olvadnak meg és kopnak le egyhamar.
Pirosítót, arckontúrt, highlightert egyáltalán nem használok, a stílusomhoz és az arcberendezésemhez feleslegesnek tartom őket, eddig semmilyen termék vagy technika nem hozott olyan eredményt, ami élőben is esztétikus hatást kölcsönzött volna, pláne a nyári hőségben, így emiatt nem kell aggódnom.
Alapozóból évek óta Estée Lauder Double Wear-t használtam, erre tényleg megéri költeni, ez tényleg a helyén marad még nyáron is, viszont én a színválasztéka miatt szeretnék váltani egy ideje (sajnos nincs brutál fehér, hideg tónusú árnyalatuk még).
Nyilván megoldás az is ha elhagysz egyes termékeket, ha nincs rajtad alapozó akkor nincs amit leizzadhatsz, de ha teljes sminket akarsz viselni az sem lehetetlen. Amiből lehet, javaslom a vízálló/tartós változatot. Szempillaspirál, szemceruza, tus, rúzs, szemöldökceruza például ilyenek. Alapozóból kerüld a nagyon sűrű, nehéz állagú alapozókat, mert azok vastagabb réteget képeznek a bőrödön ami melegben általában kényelmetlenebb, és ugyanezért ne használj sok alapozót sem. Ez nem feltétlen jelenti azt hogy valami minimál fedésű színezett hidratálóra kell váltanod ha nem akarsz, mindenféle fedéssel léteznek könnyedebb formulák.
Ha zsírosabb a bőröd, szerezz be egy jó primert, vagy használj fixáló sprayt az alapozó alatt. A lényeg hogy legyen egy réteg a bőröd és az alapozó között, hogy a bőröd által termelt zsír ne bontsa le az alapozót, amit ugye az olajos sminklemosó is leszed úgyhogy nyilván a zsíros bőr is. Napközben frissítheted egy kis púderral is, de én jobban szeretem a mattító papírokat, amik felszívják a zsírt de nem kerül újabb és újabb réteg smink a bőrödre.
Ha szemhéjpúdert is használsz, az alá is használj szemhéj-alapot, ugyanolyan logika mentén működik mint az arcra való primer.
Ami még fontos hogy hidratálni ne felejts el, logikusnak tűnik hogy ha eleve zsíros a bőröd akkor nem kell hidratálni, de ez nem így van. Ha vízhiányos a bőröd, akkor pont több zsírt fog termelni hogy korrigálja, amire ha még több mattító meg zsírtalanító cuccot teszel akkor csak zsírosabb lesz. Valami könnyed, gél állagú krémet javaslok.
Természetesen mindennek van határa, ha 38 fokban strandröpizel két órát a tűző napon akkor nincs az a primer, fixáló és púder ami rajtad tartja az alapozót, de ezekkel a technikákkal nekem normál városi körülmények között tartós szokott lenni a sminkem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!