Miért akkora a különbség a smink nélküli és sminkelt arcom között?
Már más is megjegyezte, mennyire más vagyok sminkkel mint anélkül.
Egyik tanárnő is gimiben, hogy rám se lehet ismerni.
És tényleg, miután kifestem magam és belenézek a tükörbe, egy gyönyörű nő néz vissza rám. Nőktől és férfiaktól is kapom a bókokat (nem beképzeltségből mondom, nem vagyok elszállva).
Smink nélkül valóban furcsának érzem magam.
Pedig nem használok sokat (nem úgy mint egyes lányok a smink videóikban, Isten ments).
Könnyű alapozót vagy BB krémet teszek fel (nem sokat, nincsenek nagy bőrhibáim), kis korrektor szemem alá, szemöldökömre kis szemöldökpor mert elég halvány, néha cicásan kihúzom a szemem szemceruzával de legtöbbször csak szempilla spirált teszek fel, a számra natúr színű, nude rúzs vagy szájfény kerül.
Mégis már ettől sokat változik az arcom.
Mikor kapom a bókokat arra gondolok, a sminkemnek szól nem nekem. 🙁
Amúgy nem az a típusú lány vagyok aki sminkben viszi le szemetet. 😅
Munkába szoktam, mikor barátokkal beülünk is, randira is de tényleg csak minimálisan és natúr színekkel.
Ellenben más lányokkal, akiken kiló szemfesték, púder, bronzosító, pirosító, highlighter, 3-4 féle korrektor, élénk színű rúzs van.
Némelyik pasi mondogatja a természetességet szereti. Mégse zavar senkit máson vakolat van.
Szóval, így is hogy minimál natúr sminket használok, miért változtat meg engem ennyire?
A gúnyolódók kíméljenek.
Nem bántásnak szántam, mikor azt írtam más lányok több sminket használnak.
Mert az érthető, hogyha valaki tegyük fel drámai sminket tesz fel és emiatt teljesen másmilyen lesz az arca, az én esetemben ezért nem értettem, már ez a kevés miért változtat meg.
Ezért előre tisztáztam, hétköznap nem használok sok sminket. Valaki lehet azt kommentelte volna ''hát persze hogyha kiló sminket teszel fel ne csodálkozz''.
Én is szeretek kíséletezgetni, mikor olyan esemény van, koncert, party, színház, buli, pub barátokkal, szeretek szemhejpúdert is használni és másfajta rúzsokat.
Azzal egyet értek, az önkifejezés eszköze lehet.
Hétköznap munka előtt nem is lenne időm több sminkre, és nem is kell több.
Mikor randizni mentem pedig nagyrészt magamat akartam adni.
Én csak azért vagyok óvatos a smink mennyiséggel, mert pár pasi ismerősöm lehúzó véleményét hallottam a sminkről, ők nem szeretik a sminket, a nő valódi arcát akarják látni, a természetességet szeretik.
És nem szeretik ha úgymond a nők másik ''arcot'' rajzolnak maguknak.
Akikkel együtt voltam is a visszafogottabb sminket szerették rajtam.
A vicces az, azokra mondják a pasik legtöbbször, hogy természetes szépség, aki nagyon is ki van festve csak nem látszik rajta.
Bennem van néha a félelem, hogyha nagy lesz a különbség, smink nélkül nem találnának annyira szépnek. 🙁
Vannak sminkek, amik egyes típusú lányoknak jól állnak, nekem nem biztos, nem alkalmaznám, de nem jelenti azt én rosszallnám.
Azért emeltem csak ki a sminkmennyiséget, mert ha én pl. füstös szemsminkben járnék dolgozni azt még érteném miért nézek ki máshogy, de így hogy alig használok, így nem értettem.
Ha olyanom van, akkor én is valami más szeretnék lenni.
Vannak alkalmak, mikor inkább szeretnék önmagam lenni.
Szerintem (az én véleményem) minden fajta sminknek megvan az alkalma.
Az hogy milyenre sikerül, technikától is függ.
Az instragramm sminkek nem tetszenek, ahol az arcon minden túl hangsúlyos, túl nagy műszempilla (amin látszik nem igazi), és tényleg túl sok, és mű.
A füstös szemet, arckontúrt, színes szemfestést is meg lehet csinálni úgy, hogy kifinomult legyen.
Azzal nem értek egyet, a nude make up unalmas lenne
Ha az ember lányának jó smink palettái, színei vannak és kreatív, nagyon szép dolgokat ki lehet hozni belőle, akár alkalmi, akár hétköznapi sminknél.
Lisa Eldridge az egyik kedvencem vagy Wayne Goss. 😍
A natúr sminkben az a jó, valaki ránéz egy olyan lányra, akkor a lányt látja, hogy milyen szép, nem pedig a sminket rajta.
Egy stylist nyilatkozta egyszer, hogy nem az az elismerés, ha valaki azt mondja pl. milyen szép a Nicole Kidman haja, vagy milyen szép a sminkje, hanem az, hogy milyen szép ez a Nicole.
De a vélemény az szubjektív, én így gondolom.
Mert felőlem mindenki úgy sminkel, ahogy akar.
Amúgy szemhéjbázisból egy időben az Art Deco tégelyesét használtam, jó volt de hamar beszáradt.
Az Isadora kicsi tubusos szemhéjalapozója jobban bevált, beton biztos volt tőle szemsminkem.
De nem használnám mindennap, kissé szárít.
Catrice-nak és Essence-nek is van, nem annyira tartós tőle smink de nem szárít, mikor szemceruzát teszek fel használom.
Alapozó szemhéjon tényleg azért hátrány, mert szemhéjpúder beleülhet redőkbe, nem biztos hogy olyan tartós lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!