Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért akkora a különbség a...

Miért akkora a különbség a smink nélküli és sminkelt arcom között?

Figyelt kérdés

Már más is megjegyezte, mennyire más vagyok sminkkel mint anélkül.

Egyik tanárnő is gimiben, hogy rám se lehet ismerni.

És tényleg, miután kifestem magam és belenézek a tükörbe, egy gyönyörű nő néz vissza rám. Nőktől és férfiaktól is kapom a bókokat (nem beképzeltségből mondom, nem vagyok elszállva).

Smink nélkül valóban furcsának érzem magam.

Pedig nem használok sokat (nem úgy mint egyes lányok a smink videóikban, Isten ments).

Könnyű alapozót vagy BB krémet teszek fel (nem sokat, nincsenek nagy bőrhibáim), kis korrektor szemem alá, szemöldökömre kis szemöldökpor mert elég halvány, néha cicásan kihúzom a szemem szemceruzával de legtöbbször csak szempilla spirált teszek fel, a számra natúr színű, nude rúzs vagy szájfény kerül.

Mégis már ettől sokat változik az arcom.

Mikor kapom a bókokat arra gondolok, a sminkemnek szól nem nekem. 🙁

Amúgy nem az a típusú lány vagyok aki sminkben viszi le szemetet. 😅

Munkába szoktam, mikor barátokkal beülünk is, randira is de tényleg csak minimálisan és natúr színekkel.

Ellenben más lányokkal, akiken kiló szemfesték, púder, bronzosító, pirosító, highlighter, 3-4 féle korrektor, élénk színű rúzs van.

Némelyik pasi mondogatja a természetességet szereti. Mégse zavar senkit máson vakolat van.

Szóval, így is hogy minimál natúr sminket használok, miért változtat meg engem ennyire?

A gúnyolódók kíméljenek.

#szexi #smink #gyönyörű #Nude make up #Power of make up
2021. márc. 12. 16:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kiemeli a szépséget. Pont.
2021. márc. 12. 16:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi van? Miért sminkelné valaki magát, ha nem lenne tőle szebb? Noooormális?!
2021. márc. 12. 16:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért sminkel az ember hogy jobban nézzen ki tőle. Ha ugyanúgy néznél ki felesleges lenne sminket venni.

Kiemeli a szépséget a smink és elfedi a minimális hibákat.

2021. márc. 12. 16:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Azért vannak hölgyek hírességek között is, akik majdnem ugyanúgy néznek ki sminkkel is mint anélkül.

Egyes instalányokkal nem értek egyet, akik tényleg felismerhetetlenségig maszkìrozzák magukat.

Én alig használok és mégis megváltoztat.

Van akin a smink se segìt és nem szépül meg.

Tudni akartam, mi az oka annak, hogy valakin a spirál és rúzs magában is képes valakit ìgy megváltoztatni.

2021. márc. 12. 23:08
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Fúú egy kicsit irritáló a stílusod bocsi de nekem olyan érzesem van tőle mintha nagyon álszerény lennél

De a kérdésre is válaszolva én szeretek sminkelni mert önkifejezésnek tartom másrészt illik is a megjelenésemhez az erőteljes extrémebb smink. Viszont pl az arcomra nem kerül semmi, max csak a szemem alá korrektor szerencsere makulátlan a bőröm így nem kell rá alapozó de meg bb krém sem.

Viszont a szemem pl sokszor szemhélypúderrel erősen kifestem vagy felteszek egy fekete rúzst esetleg mindkettöt egyszerre és nem néz ki hülyén. Azt sem lehet mondani hogy vakolat mert az arcom amúgy natúr, szóval szerintem egy erősebb szemsmink vagy egy feltünő rúzstól még nem lesz senki sem rossz ember vagy csúnya stb...

Szerintem a natúr sminkek uncsik és jellegtelenek mégsem kérdezgetem, hogy miért hord valaki ilyet mert nem az én dolgom. Mindenki sminkeljen úgy ahogyan jól esik. Senki sem több vagy kevesebb azért mert sminkel vagy nem sminkel esetleg latvanyosabb sminket használ.

2021. márc. 13. 05:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

5!

Én csak annyit szeretnék kérdezni, nem kötekedésből, vagy rosszindulatból, hanme mert tényleg kíváncsi vagyok, hogy neked hogyan marad a szemeden a szemhélypúder, ha nem alapozol alá? Vagy az alá igen, csak az arcodra nem?

2021. márc. 13. 09:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó minőségü szemhéj púdert használok és időnkent átlátszó szemhéj bázist. Alapozó szemhéjra szerintem nem a legjobb dolog, mert nem tapad bele rendesen a pigment és egy idő után grízelne a festék a szemen.

Vagy max még ami jó lehet az a fixáló spray bár én azt nem használok mert nekem szépen a helyén marad a festék nélküle is.

2021. márc. 13. 16:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja értem, köszönöm. Azért nem tudom, mert én csak szempillaspirált használok. Mikor tini voltam próbálkoztam festegetni magam, de mindig lekopott. Bár azok ilyen occsó sminkek voltak, nem is csodálkozom. Csak ezért érdekelt. Köszi
2021. márc. 13. 18:46
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez nagyon érdekes kérdés, amit felvetsz, kedves kérdező!!

Regényt tudnék erről írni, de itt jön ki az arc és szemforma fontossága, valamint a szájé is. Nekem a helyzetem pont ellentétes a Tieddel, sokszor hordok erős rúzst, erős szemsminket, van rajtam bronzosító is,meg minden, mégis ugyanúgy nézek ki szinte, mint ezek nélkül. Sokat gondolkoztam ezen, mígnem rájöttem, hogy szerintem az alapszíneink és tónusaink miatt is lehet ez. Akinek alapból sötét haja van, a szeme is nagy, esetleg a bőre is nem az a hófehér, a szemhéja pedig ezzel az alapból "fáradt" sötétséggel rendelkezik (felszíne ilyen aranyszínű) azoknak alapból karakteresebb/tónusosabb az arca, erősek az alapszíneik. Pl. anyukámnak alapból olyan lilás szája van. Egy szőke hajú/világos bőrű/Kék szemű lányon sokkal látványosabb egy alapsmink is, míg ezekkel ellentétes típusú lányon nem változtat olyan drasztikusat.

Én mindig örültem volna,ha kicsit látványosabb hatást tudok elérni sminkekkel,de kb bármilyen extrém színű rúzs, amit a barátnőim nem mernek hordani, azt én felkenem és semmi extra..egy ideig csalódott voltam emiatt, mára elfogadtam :) Fogadd el Te is, szép vagy nagyon!

2021. márc. 14. 13:39
 10/11 anonim ***** válasza:
56%

Csak tudnám miért kell minden ilyen kérdéshez odaírni hogy persze te nem sminkelsz annyit mint "más lányok" akik több sminket használnak mint te, mert persze az már túl sok és elítélendő. Nem tudjátok úgy feltenni a kérdést hogy közben más nőket nem szóltok le?

Amúgy részben megszokás kérdése is. Ha te csak ritkán sminkelsz és akkor is csak keveset, jobban feltűnik. Ha valakit minden nap színes sminkben látsz, hozzátartozik a külsejéhez, akkor kevésbé kirívó. Ha nem vagy teljesen kibékülve a smink nélküli arcoddal (furcsának találod a kérdésed szerint) akkor szintén nagyot változtathat azon ahogy látod magad, ha a (vélt vagy valós) furcsaságokat sminkkel javítod. Ez akár a megjegyzéseket is megmagyarázhatja ha egyszerűen más a kisugárzásod sminkben.

Illetve abban is van valami amit az utolsó mond. Ha valakinek rövid, szőke szempillái, ritkás világos szemöldöke van és nem túl pigmentáltak az ajkai, egy kis szemöldökceruza, szempillaspirál és nude rúzs nagyot fog rajta dobni mert nagy a különbség a szőke és a fekete szempilla, a bőrbe olvadó és a halvány rózsaszín ajkak között. Akinek természetesen sötét, hosszú pillái, dús, sötétszálú szemöldöke és erős színű ajka van, azon nem lesz feltűnő, mert a feketésbarna és a fekete szempilla, a rózsaszín és a kicsit más árnyalatú rózsaszín ajkak között távolról alig van különbség.

2021. márc. 16. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!