Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mi a véleményed az alapozóról?...

Mi a véleményed az alapozóról? ( Mindent; )

Figyelt kérdés
Hány éves kortól ajánlod? Van e különbség szerinted a márkák között? Mindennapra? Ráncosodik tőle a bőr? És a stb...Egyszerűen érdekel a véleményed:):)
2010. aug. 15. 12:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem...

Akkor,amikor az illető felkeni,szebbnek látszik a bőre,DE eltömíti a pórusokat,a bőr nem tud lélegezni,hamarabb fog ráncosodni.

Egyáltalán nem ajánlatos minden napra,főleg nem tizenéveseknek,mert tönkreteszi a bőrt.

A pattanásra meg ezer más módszer van,ettől csak sokkal több lesz.

Nem ajánlom senkinek!

2010. aug. 15. 13:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerintem alapozót csak akkor érdemes használni, ha valami múló bőrhibát akarsz elfedni, vagy valami alkalomra, fotózásra mész, mert akkor szebb, ha egyenletes, matt a bőröd.

Amúgy hétköznapra nem ajánlom, mert hacsak nem akarsz 2 óránként sminket igazítani csak a gond van vele, és rettenetesen néz ki, ha "lefolyik".

A márkák között van különbség, a jobb márkákfényvédőt, bőrápoló anyagokat tartalmaznak és kisebb eséllyel leszel rájuk allergiás. De persze nem az ár számít, mert pl a miss sporty is olcsó és elég jó minőségű. Az ilyen nagyon olcsók (de néhány nagyon drága is) néha csíkosan fed, vagy izzadság hatására becsomósodik.

A jó minőségű, bőrtípusodnak megfelelő alapozó inkább ápolja a bőrt, nem fog tőle ráncosodni, az biztos.

A kor ebben nemnagyon számít, bár sztem 14-15 évesen még felesleges szempillaspirálon és esetleg egy kis szemhéjpúderen kívül mást használni, de ez ugyanúgy igaz azokra is, akik idősebbek, de hibátlan a bőrük, mert akkor nincs értelme egyszerűen ilyenekkel terhelni, hagyni kell lélegezni...

Ha még nagyon nem próbáltad akkor esetleg kezd színezett hidratálóval, az majdnem olyan, mint az alapozó, csak kevesebb pigment van benne, szóval nem hat majd olyan idegenül a bőrödön...

2010. aug. 15. 13:51
 13/17 anonim ***** válasza:

szerintem 90%-a azoknak akik alapozót használnak semmi szükségük nem lenne rá. láttam már egy csomó osztálytársat, munkatársamat alapozóval és anélkül is... különbség nem volt. szóval én nem értem minek használják az ilyenek?

a másik meg a pattanásos tiniréteg... nekik semmiképp nem ez a megoldás, mert ettől csak még pattanásosabbak lesznek.

egyetlen jó márka a vichy, de az meg rohadt drága.

2010. aug. 15. 13:57
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen a vichi fantasztikus márka:)!Néha nemnagyon értem ezeket a márkákat. essence 800 ft és a habállagú alapozója szerintem nemrossz nekem elfedte amit kellett és jó az illata. Chanel Dior és társai 14-15 ezer minimum nekem hasonló hatást nyjtott mint a másik jó persze azért a drágább jobbvolt de most komolyan ezért az árért....
2010. aug. 15. 14:37
 15/17 anonim ***** válasza:

Én 15 évesen kezdtem használni (csak kimenősnek, tehát suliba nem), de nekem egy tubus nagyon sokáig elég, mivel keveset használok. Nem kell belőle sokat kenni mert a.) nagyon látványos lesz b.) eltömíti a pórusokat, és pattanásos leszel. A másik lényeg az alapozó sűrűsége. Inkább válassz egy kicsit vizesebb, könnyen elkenhető alapozót, azok sokkal jobbak. Van egy "márka", az a neve, hogy Cecília, fodrászkellékes üzletekben is lehet venni, nagyon olcsó, és könnyen kenhető, sőt, jók az árnyalatai. És nem okoz bajt az olcsósága, évek óta kenem az arcom vele, de semmi bajom nem lett.

Ja, és fontos, hogy mindig alaposan mosd le!

2010. aug. 15. 14:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát én 16/L vagyok és nálam az alapozó kihagyhatatlan.

Az én bőröm nem pattanásos de van h pl nyáron nem egyenletesen barnul le és foltos lesz.

Én 13 éves korom körül kezdtem el és nem lettem tőle pattanásos se ráncos.

Persze éjjelre le kell mosni mert olyankor újúl meg a bőröd és nagyon nemjó ha ilyenkor bármilyen smink van rajt.

Sok függ attól hogy por vagy folyékony alapozót használsz(én például mindkettőt)

Sztem ha először felviszed a folyékonyt és ezt szivacs szerűséggel apró "püfölő" mozdulatokkal teszed kizárt a maszk hatás és gyönyrű egyenletes lesz tőle a bőröd ha pedig még erre ecsettel körkörös mozdulatokkal felviszed a púdet akkor bársonyos és puha lesz a bőröd(valamint a púderek álltalában nagyon jóillatúak)

Folyékony alapozóból mindig a bőrödnél 1 tónussal világosabbat válassz, púderből pedig választhatsz barnásat vagy esetleg rózsaszínt(pirosatónak) vagy a bőröd színével megeggyezőt

2010. aug. 15. 18:44
 17/17 anonim ***** válasza:
én nem használom naponta, deha olyan kedvem van, akkor rakok fel:) igen, márkák közt nagyonsok különbség van, régebben avonosat használtam, amitől elkezdtem pattanásosodni, pedig nincs olyan csúnya bőröm. most maybelline-t használok, ami tökéletesen fed és nemis teszi tönkre a bőrömet:)
2010. aug. 16. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!