Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Tippek sminkeléssel kapcsolatb...

Tippek sminkeléssel kapcsolatban? Minden jöhet!

Figyelt kérdés

Természetesen mikor kicsi voltam, én is elloptam az anyukám smikkészletét, azonban amit akkor műveltem csak mázolás volt. Most szeretnék elkezdeni komolyabban sminkelni a hétköznapokra is. Nyilván tudom hogy kell a szemhélyfestéket használni, de engem inkább az érdekel, milyen márkájút ajánlotok, mely megfizethető és ráadásul jó is.

A szemceruzán is elgondolkoztam, de olyan sok féle létezik ami király, csak én nem igazán ismerem ki magamat.

Ti szerintetek még mi elfogadható 16 éves korban egy iskolában.

Még annyi hogy nyár tipusú vagyok így nem igazán vagyok benne biztos hogy a fekete igazán jól áll nekem. Szerintetek vannak jó barna festékek?

2020. okt. 26. 16:53
 1/10 anonim ***** válasza:
43%

(szintén 16 éves vagyok)

Szerintem sokszor a "kevesebb több", tehát nem kell mindig a full vakolat, csillogó szemhéj stb. Nekem hétköznapra, iskolába ez szokott lenni:

BB krém, korrektor, fixáló púder, bronzer és szempillaspirál (szemöldökömet kozmetikus csinálja). Esetleg rúzs.

Engem anyukám is tanítgatott kiskoromban, pl hogy hogy kell szépen rúzsozni, hova kell tenni a pirosítót/bronzert/highlightert, hogyan kell kontúrozni, stb. Plusz rengeteg YT videót, vlogot is néztem erről, főleg külföldieket (próbálj olyanokat keresni, akik külsőre/arcra hasonlítanak rád!).

Viszont a legjobban úgy tanultam meg, hogy mit hogyan, mikor tegyek fel, amikor a MAC-ben kaptam egy sminkoktatást. Megtanítottak mindenre, ami fontos + az egésznek az árát levásárolhattam az üzletben.

Ez azért is jó, mert a MAC az egyik márka, aminek az összes termékét szeretem, még sosem nyúltam mellé velük. Maximálisan jó a minőség.

Ezen kívül még ezeket a márkákat szeretem, ezekhez nyúlok itthon a legtöbbször:

-Too Faced

-Urban Decay

-Charlotte Tilbury

-IT Cosmetics

-Laura Mercier

-Benefit

-Anastasia Beverly Hills

-Huda Beauty

-NARS

-Natasha Denona

Szerintem megéri inkább beruházni egy drágább, viszont jó márkába, mert akkor maximálisan elhasználod a terméket, nem az lesz, hogy veszel 3-4 ezerért egy alapozót, de otthon rájössz, hogy oxidálódik/szárít/fényesedik és a következő héten veszed a másikat ugyanennyiért... Jobb akciókkal annyiból simán vehetsz egy MAC-et, vagy Estée Laudert is, ami azért klasszisokkal jobb.

Szerintem ami kiindulásnak jó, azok ezek:

-Alapozó, BB krém (ha JÓ márkát választasz, szerintem a primer el is hagyható, ha nincs extrán zsíros arcbőröd)

-korrektor

-pirosító és bronzer (akár egy közös palettában)

-szemhéj paletta (inkább 1, ami jó és kihasználható, mint 5-6 gagyi)

-szemspirál

-rúzs, szájfény

2020. okt. 26. 17:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Anyukámat sajnos nem tudom megkérdezni, nagyon rég óta nagyon rossz viszonyban vagyunk
2020. okt. 26. 17:15
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Én ezeket használom 28 vagyok es teljesen bevalik egesz napra:

Rimmel Lasting finish 25oras alapozo

Avonos puder color trend

Essence vizallo szemhejtus(a legjobb)

Rimmel scandal eyes vizallo fekete szemceruza

Maybelline colossal szempillaspiral

Szemhejpuderbol pedig sok palettam van catrice, lovely

Szajfeny essence

Ezek egesz nap kitartanak es megfizethető áron vannak(rossmann)

2020. okt. 26. 20:56
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem 16 évesen felesleges a full smink / pucc / vakolat suliba, elég röhejesen tud kinézni.

Én először is megnéznék több youtube videót, ahol természetes sminkeket készítenek, és ahol a végeredmény tényleg természetes, nem olyan, mint egy full vakolat / próbababa.

Sztem teljesen elég lenne szempillaspirál, vmi az ajkakra, esetleg kis szemceruza, korrektor - meg ha kell némi igazítás a szemöldöködre, arra vmi kence. De ha akarsz picit többet, mehet még rá egy leheletnyi szájfény, pirosító.

Ha szép a bőröd, tök fölösleges alapozót használod, sőt még BB krémet sem kell. Azt ráérsz majd 20+, amikor egyre több eltakarnivaló lesz az arcodon (sőt lehet, akkor sem lesz rá szükséged). Ha nem olyan szép... hát ha ragyás, akkor inkább kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz menj vele először. De azért ilyen esetben megértem, hogy a megoldás megtalálásáig vki alapozózik, vagy ha egyenetlen a bőrszíne.

Megpróbálok drogériás dolgokat összeírni, mert azért én már használok drágább dolgokat is, de gondolom, ennyi idősen olyan drága cuccokra nincs pénzed.

Nekem drogériából amúgy a Miss Sporty 24 órás alapozója tökre bevált, de az sztem ilyen fiatal lányoknak túl vastag, erős fedésű (én 31 éves vagyok).

Korrektor: Catrice Liquid Camouflage, Essence korrektorok tök jók; ha ilyen barackos tónus kell, mert durva karikáid vannak, a dm-es Trend It Upnak van egy tök jó barackszínű korrektora

Púder: Trend It Up Skin Supreme; amúgy a Bourjois Healthy Mix is jó, csak az durvább fedésű, drága is, és az árnyalatválaszték pocsék

Szemceruza: Rimmel Scandal'Eyes-osok mindent visznek, bármelyik szín

Szempillaspirál: nekem szerencsém van a pilláimmal, mert dúsak és alapvetően íveltek, így lehet, másnak nem ugyanez válik be. A Lovely spiráljai ált. jók, pl. a Curling Pump Up vagy az Eye Catching. Meg Rivel de Loop Youngnak (Rossmann-os) volt egy világos rózsaszín tubusos, a Never Seen Before, azt nagyon szerettem... most azt a márkát átváltoztattak Rival Loves névre, és elvileg ugyanaz a spirál megvan még, de nem tudom, hogy megváltozott-e az összetétele

Szemhéjpúder-paletta: Catrice-nek sztem tök jó minőségűek a palettái még a drágábbakkal összehasonlítva is (az újak is, mert vettem párat belőlük - a Pro Nudes meg a pici, öt színes paletták is)

pirosítót, highlightert, szemhéjalapot nem tudok olcsó, könnyen beszerezhetőt mondani, mert a többség, amit használok jelenleg, az vagy drága, vagy nehezen beszerezhető (pl. koreai). Bronzosítót nem használok, én nem érzem magamon szükségét.

Ajakcuccok: Essence-nek van pár jó rúzsa (mondjuk én olyanokat vettem tőlük legutóbb, amit épp kivontak a forgalomból, szóval most nem kaphatóak), szájfényem H&M-es

Szemhéjtus: halálkomolyan eddig a legjobban a filléres aliexpressről rendelt Pudaier tusok váltak be (szép, erőteljes a színük, nem kenődnek)

Egyébként igen, a tipikus nyár típusoknak jobban állnak a finomabb színek - abban, hogy pl. barna spirálból melyik jó, nem vagyok otthon, mert nekem sötétbarna szemem van, sötét hajam, ahhoz meg a fekete jobban passzol. Ha a szemed is világos, annyit tudok tanácsolni, hogy tök fölösleges alul kikenned sötét színekkel a szemed, akár szemfestékről, akár szemceruzáról van szó, mert nem lesz annyira természetes és szép a hatása.

2020. okt. 26. 21:42
 5/10 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen a nyár tél (deep summer) típus vagyok, ami miatt használhatnék feketét, azonban rajtam túlságosan nagy tónusban vannak a barna árnyalatok, így kifejezetten hülyén festek úgy.

Mint írtam, főleg iskolában sminkelnék, ami bár megengedett nálunk, de nem tűrik a két méteres tusvonalakat és a vörös rúzst.

Igaziból szájfényt használok (pont tegnap kaptam egyet a barátnőmtől ajándékba. Catricre).

2020. okt. 27. 09:33
 6/10 anonim ***** válasza:

Szemhéjpuder palettákbol Revolution márkát tudom ajánlani.

Maybeline false lift szempilla spirál.

Catrice filces tus, vagy Revolution.

Vagy Lovely gél celebs tus szettje.

Alapozo L'Oreal infelitible.

Korrektorbol Catrice,maybeline,L'Oreal márkájuak.

Púderbòl L'Oreal tru match.

Beuty blender Lovely, vagy Real Teques, és ecsetekből ebelin,Beuty for you, Real Techques, Terra.

Szemceruza alverde, L'Oreal.

Szájfényből Essence,Catrice,Trend it up.

Ruzsbol Trend it up pure nude rúzsai.

Szemöldök ceruza maybeline slim pencil.

Primer alapozo alá, nivea start makeup primer.

Bronzosito catrice sun glow.

Pirosito revolution vagy L'Oreal.

Highliter essence Highliter glow,maybeline stick.

Nekem ezek váltak be könnyű velük dolgozni.

2020. okt. 28. 19:33
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nekem volt a tánc miatt egy alverde szemceruzám, de kegyetlenül utáltam használni.

Ki volt az a drága, aki mindenkit lepontozott?

2020. okt. 29. 09:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Uhh sajnálom, nem vagyok oda az alverde termékekért de azért van egy két jó terméke nekem csak egy szines smaragd árnyalat van ami szép, szempilla primert, és szemöldök gélt használok ettől a márkátol, valamint egy rúzst ami brutálisan kiemeli a cserepes részeket így nem ajánlom a ruzsait. Amugy szokásuk egy két embernek le pontozni a másikat nem értem mire jó ez. Még az essence szemceruzákat szokták dicsérni nekem azok nem váltak be, bel hipo alergén szemcerkái lettek szimpatikusak.
2020. okt. 29. 18:15
 9/10 anonim válasza:

Én suliba tust (essence) , Szempillaspirált(essence) , meg valami (tartós) rúzst (essence, trend it up, maybelline) viselek, minden mást feleslegesnek tartok, mivel tesiórán mozgunk is meg izzadunk, nem tartom normálisnak az alapozó viselését, persze értem én, hogy ilyen meg highend márkát használjunk de, szerintem ennyi idősen felesleges és nem is mindenki teheti meg, YouTubeon vannak fent videók ahol drogériás kedvenceket mutatnak be, illetve nézz körül krémmánián, hogy egyes termékekre milyen értékelést adtak, és viseld azt amiben te jól érzed magad ez a legfontosabb, én is volt, hogy olyan kedvem volt és rózsaszín szemhéjfestéssel mentem el.

17L

2020. nov. 8. 19:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is 16 éves vagyok. A álltalában minden nap alap nálam az alapozó, kontúrozás, highliter, szemoldök festés, szemtus, és szájfény (a szempillám nem festem mivel műszempillám van). A hétköznapokra próbáltam alacsony fedésű, természetes hatású alapozót választani. (Nekem ez a fit me volt), de persze, ha szép az arcod semmi szükség alapozóra.Kontúrozni is csak halványan szoktam, általában próbálok minnél természetesebb hatást elérni.
2021. jan. 19. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!