Akinek van piercingje a fülében, segítene?
Nekem 3 volt mostmár csak 2 van
Én majdnem egy évig szenvedtem velük
Szerintem ha lassan óvatosan teszed fel/veszed le a maszkot akkor semmi baj nem lehet persze nagyobb az esely hogy belekapsz de ha odafigyelsz szerintem semmi baj nem lehet
Ha igazán akarod akkor megéri szenvedni vele , maga a szúrás nekem nem fájt szinte egyáltalán bár már 5 éves történet nem igazán emlékszem pontosan
A gyógyulása sokkal fájdalmasabb, kínlódósabb de ez is emberfüggő
Mivel porc,lassan gyógyul,és ha beleakadsz,megrántod,elalszod stb es begyullad akkor akár másfél-2 hét mire helyrehozod(saját tapasztalat)
Remélem tudtam segíteni
Szia!
Több helixem is van, masz hordása abszolút nem zavaró. A Conchnál kicsit az, de az sem vészesen.
A gyógyulási idő tényleg nagyon hosszú, mivel a helix az egyik legkényesebb piercing. Normális ápolás és kellő odafigyelés mellett a látszólagos gyógyulási idő 2 hónap körül van, míg a teljes gyógyulás 12-24 hónap is lehet. Nem jelenti, hogy nem fog 6-8 hónap múlva tökéletesen meggyógyulni, de sokaknál az első, olykor a második év alatt is néha-néha begyullad. Begyulladni addig fog, amíg a lyuk mentén a porcszövet nem igazodik és gyógyul meg úgy, hogy rajta vékony, de mégis több sejtréteg vastag fedőhámréteg alakul ki. Mivel a porc vérellátása eléggé rossz, így sajnos a gyógyulás hosszú, de erre rájátszik az is, hogy sok más dolog is hátráltathatja a gyógyulást (haj, vegyszerek, beakadások, rajta fekvés/tartós nyomás...stb).
Ha porcba szeretnél, akkor ami gyorsabban gyógyul, azok a rook, conch, anti-tragus, anti-lobe, esetleg a tragus. Ami a helixnél lassabban gyógyul, az főleg az industrial, vagy helix területre szúrt orbital.
Nekem kicsit több mint 1 hónapja van helix-em.
Maszk hordásnál csak kicsit kell jobban oda figyelni az elején hogy ne kapj bele.
Amúgy nem vészes.
Nekem nap közben a mindennapok során semmi problémám nincs vele, nem fáj, nem érzékeny.
Csak akkor érzek kellemetlenséget, (amit nem neveznek fájdalomnak se) ha bele kapok, vagy ha rosszul fekszem rá, vagy ha tisztítóm/forgatom és nem vigyázok eléggé.
Aludni is aludtam már ráta szinte 2 hét után, persze óvatosan, próbálok most is inkább másik oldalt választani, de néha úgy kelek fel hogy a helix.es oldalamon fekszem, nem jelent különösebb fájdalmat.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!