Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Alapozó megbontva meddig áll...

Alapozó megbontva meddig áll el? Meddig lehet használni?

Figyelt kérdés

Sajnos 5 darab bontott alapozóm, meg BB krémem van, mert mindig változó, milyen szín kell, keverni is szoktam. Meg most kb. féléve nincs is rajtam smink a koronavírus miatt... Itthonra minek.

Nem büdösek, sötét, lezárt helyre pakolom őket. Meg nincsen szaguk.

Viszont leállok a halmozással, ennek így nincs értelme, meg azt sem gondoltam, hogy nem sminkelek majd. A legrégebbi 2 éves BB krém, de nem büdös...

Kupon napokon szoktam betárazni féláron, hogy a következőig kihúzzam, de sokszor mégis megbontom sajnos... Szempillaspirál dettó, de azt fél év után kidobom! Ezentúl egyet fogok használni, csak ugye barnulsz stb.

2020. jún. 23. 17:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbbre az van írva, hogy 12 hónap. Pár hónappal az után még nyilván nem lesz bajod tőlük, de a minőségük romolhat. Darabos lesz, oxidálódik a színe, kevésbé tartós stb.
2020. jún. 23. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Minden sminkterméken és egyéb kozmetikumon van egy megbontott tégelyes rajz (általában az alján), benne pl azzal hogy 12M, az azt jelenti, hogy megbontás után meddig áll el, a példámban például 12 hónapig, mint a BB krémem. Az én kedvenc alapozóm 18 hónapig jó, de van olyanom is, ami 24 hónapig, szóval két évig is eláll. De van egy másik is, az csak fél évig jó. Meg kell nézni. Még pár hónapig használhatod, ha nincs baja, nem változik meg az illata, állaga, színe, szóval minden változatlan vele. De ha ezek közül valamelyiket tapasztalod, akkor mindenképp dobd ki, a BB krémet pedig ha pl csak 1 évig lenne jó, de neked már két éve ott van megbontva, hiába nincs baja, én biztos, hogy már nem használnám.
2020. jún. 23. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:
1-2 évet szoktak ráírni, én max 3 évig használom. Tartsd hűtőben azokat amik fel vannak bontva és akkor nem romlik meg
2020. jún. 23. 22:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igazából leszokom a halmozásról, pénzügyileg sem jó! Meg most a sminkelésről is eléggé leszoktam xD De jól érzem magam így!

Meg annyi minden bontott dolgom van itthon, 5 évig elég lenne!

2020. jún. 23. 23:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Az M melleti szám általában úgy 6,12 honapot bir ki.
2020. júl. 5. 04:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!