Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért gyullad be a fülem a...

Miért gyullad be a fülem a fülbevalóktól?

Figyelt kérdés

3 éves korom óta viseltem fülbevalót, majd kb. 16 évesen fél évig nem viseltem. A lyuk nem forrt be a fülemen, újra elkezdem viselni, viszont folyamatosan viszket és begyullad. Próbáltam már aranyat, ezüstöt és bizsut is, egyiket sem bírja a fülem, már 2 éve próbálkozok. Korábban soha nem volt problémám, mi lehet az oka?

18/l.

2020. jan. 31. 13:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az ellergia akàrmikor kijöhet. Nem kell ezzel születni.

Esetleg még az orvosi fémből készültet próbálhatnàd ki.

2020. jan. 31. 13:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Fémallergia. Nekem is van, 20 éves korom körül kezdődött.

Biztos, hogy a tiszta aranyat sem bírja a bőröd? Csak azért kérdezem, mert sok aranyozott cucc kapható, ami valójában nem megfelelő. Érdemes lenne elmenned bőrgyógyászhoz allergiavizsgálatra, ahol megállapítanák, hogy pontosan mely fémekkel van problémád. A leírtak alapján a nikkel valószínűleg köztük lesz, de lehet még több más is.

2020. jan. 31. 14:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Allergia később is kijöhet, mint nekem
2020. jan. 31. 14:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenképp elmegyek bőrgyógyászhoz.
2020. jan. 31. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Mellékesen:

Tiszta arany ékszert nem fogsz találni, mivel 24 karátos aranyból nem lehet jó ékszert készíteni. Rézzel főként színezik, ezüsttel higítják, nikkellel és krómmal keményítik. A bizsuk nagy részében is a nikkel okoz gondot, de lehet ólom is, vagy réz. Próbáld ki a titán száras ékszereket, vagy a bioplasztot, ha azoktól is begyullad, akkor nem fémallergia a baj.

Fémallergia viszont nem csak fülön jön ki, hanem bárhol, tehát gyűrű, nyaklánc, karkötő, nadrágok fémkapcsai, stb.

Allergiatesztel semmit sem vesztesz ;)

2020. febr. 1. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!