Miért gyullad be a fülem a fülbevalóktól?
3 éves korom óta viseltem fülbevalót, majd kb. 16 évesen fél évig nem viseltem. A lyuk nem forrt be a fülemen, újra elkezdem viselni, viszont folyamatosan viszket és begyullad. Próbáltam már aranyat, ezüstöt és bizsut is, egyiket sem bírja a fülem, már 2 éve próbálkozok. Korábban soha nem volt problémám, mi lehet az oka?
18/l.
Az ellergia akàrmikor kijöhet. Nem kell ezzel születni.
Esetleg még az orvosi fémből készültet próbálhatnàd ki.
Fémallergia. Nekem is van, 20 éves korom körül kezdődött.
Biztos, hogy a tiszta aranyat sem bírja a bőröd? Csak azért kérdezem, mert sok aranyozott cucc kapható, ami valójában nem megfelelő. Érdemes lenne elmenned bőrgyógyászhoz allergiavizsgálatra, ahol megállapítanák, hogy pontosan mely fémekkel van problémád. A leírtak alapján a nikkel valószínűleg köztük lesz, de lehet még több más is.
Mellékesen:
Tiszta arany ékszert nem fogsz találni, mivel 24 karátos aranyból nem lehet jó ékszert készíteni. Rézzel főként színezik, ezüsttel higítják, nikkellel és krómmal keményítik. A bizsuk nagy részében is a nikkel okoz gondot, de lehet ólom is, vagy réz. Próbáld ki a titán száras ékszereket, vagy a bioplasztot, ha azoktól is begyullad, akkor nem fémallergia a baj.
Fémallergia viszont nem csak fülön jön ki, hanem bárhol, tehát gyűrű, nyaklánc, karkötő, nadrágok fémkapcsai, stb.
Allergiatesztel semmit sem vesztesz ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!