Ez eredeti Swarovski?
Ezt rendelném meg ajándékba, megtaláltam emagon is (az meg eléggé megbízható szerintem). A cikkszáma ewb090, amit ha beírok, akkor beadja ezt a karkötőt több oldalon is. Olvastam, hogy több ékszergyártó is használ Swarovski kristályokat, ez ilyen, vagy csak hamisítvány?
Hát nem tudom. Idézem a termékleírást:
"- Kristály: osztrák kristályok
- Bevonat: 18K fehérarany bevonat
- Vegyszer, parfüm ne érje, fürdésnél ne viseld!"
Na most: nekem van igazi, Swarowski márkaboltban vásárolt Swarowski ékszerem, ajándék volt. Az saválló fémből készül, nyugodtan érhet parfümhöz, lehet benne fürdeni.
A kristály lehet, hogy osztrák (bár a leírásban jótékonyan csak annyit írnak: osztrák kristályok), a karkötő szerintem elég gagyi lehet. A 18K fehérarany bevonat hatalmas kamunak tűnik, tekintve, hogy a termék 3500 ft.
Azt már tapasztaltam, hogy minden műanyag göngyre képesek rámondani, hogy Swarowski kristály, és szerintem itt ez legyen a legutosó szempont. Én arra tippelek, hogy ez egy létező Swarowski ékszermodell utánzata. A Swarowski honlapon amúgy cikkszám alapján nem találni. Az Emag-on 8000 ft, ami túlzásnak tűnik. Ha meg lehet venni 3500-ért is, és azon is haszna van ugye az eladónak, akkor mennyit érhet?
Az eredeti Swarowski ékszer mellé jár egy garanciajegy, vagy mi a szösz, hogy eredeti. Enélkül nyolcezreket elkérni valamiért, amire csak úgy rámondjuk, hogy Swarowski...
Én nem bíznék ebben, de ez én vagyok, lehet, hogy más jobban rálát és kijavít.
Ez 100% hogy nem Swarovski!
Ha fehérarany bevonta van rajta az ára nem ennyi,meg eleve a Swarovski kövek miatt is drágább lenne.Meg így van 1# az eredetihez érhet parfüm,lehet benne fürdeni.
Nekem a swarovski boltban mondtak, hogy nem erheti viz a majd 50 ezres gyurumet. (Nem is erte megis elrohadt mint egy bizsu)
Azt mondtak ez ilyen nem tudnak mit tenni. Szoval ha engem a rendes boltjukban atvertek keves eselyt latok ra hogy neten ilyen olcson te igazit fogsz ki
Köszi az eddigi válaszokat!
Az az igazság, hogy a rendelés után gondoltam bele, hogy lehet, hogy hamis. Na mindegy le tudom mondani, írtam is nekik e-mailt, hogy... na megírtam nekik konkrétan, hogy nem vagyok biztos eredetiségükben. Vissza is írtak:
A partnerünk, akiktől ezeket a karkötőket beszerezzük, 8 éve gyártja ezt a karkötő modellt. Ők is, ahogy mi is a Swarovski hivatalos partnerei vagyunk, a kristályokat a Swarovskitól vásárolják, ahogyan mi is.
Mellékelve küldöm a Swarovski certifikációját. Várom szíves visszajelzését, hogy küldhetjük-e a csomagot, vagy töröljük a rendelését.
Szerintetek mit csináljak? Igazat írnak?
A weboldalon pedig ezt találtam:
Az ékszerek többsége az úgynevezett „Made with CRYSTALLIZED™ – Swarovski Elements” swarovski kristály felhasználásával készül. Ezt azt jelenti, hogy az ékszerekben lévő kristályok Swarovski kristályok, viszont az ékszert, amibe a kristály belekerült, nem a Swarovski cég készítette (ezért nincs is benne SWAN logó), hanem egy partner gyártó cég.
Ékszerwebshopunkban található Swarovski kristályos ékszerek gyártója ISO9001 minőség tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyet 2000-ben kapott meg. Az 1995-ben alapított cégnél több mint 50 000 m2-en több mint 4000 alkalmazott dolgozik azon, hogy szebbnél szebb Swarovski kristályos ékszerek közt válogathass nap mint nap.
Nem az a célom, hogy meggyőzzem magam, hogy eredeti, csak tényleg tudni szeretném. Egyébként azért 3500 ft, mert van ez a Black Friday ugyebár. Elküldték az eredetiséget igazoló bizonyítványt, amin rajta van a cég neve, amit ha beírok, az ő weboldalukat adja be. A neve egyébként Spalatius Kft.
Köszönöm a segítséget, mert én tényleg nem értek ezekhez.
Első vagyok: a 3500 ft akkor is elgondolkodtató, mert Black Friday ide vagy oda, olyan áron nem adnak semmit, amin nincs hasznuk. Ha ez a karkötő 8800 ft-ért is fenn van, meg 3500-ért is, biztos lehetsz benne, hogy a 3500-on is van hasznuk, tehát a valódi ára egy ezres körül lehet.
Jómagam nem hiszek a Swarowski márkában, lehet, hogy érdemtelenül, a sok gagyi miatt. Nekem van, mint írtam, ajándékba kaptam, én biztos nem költöttem volna rá a pénzem, mert ennyi pénzért egy ezüst, vagy arany sokkal jobb befektetés (aranyból nyilván ennyiért nem telik bármire, de na...).
Ja, és azt még megjegyezném, hogy a kristály lehet Swarowski, azt nem is cáfolta senki. Itt a fémmel lesz gond. Az igazi Swarowski legalább saválló fémmel dolgozik, ami elég tartós (bár a fenti gyűrűs sztori elborzasztott, de az én nyakláncom kb 6 éve bírja, és nem látszik rajta a hordás), és van benne egy pecsét, ami ha lenne, érzésem szerint lefotózták volna. Elég sokáig kerestem a képeken, nem látom.
Tehát a gyenge pontja ennek a karkötőnek nem a kristály, hanem a fém, és ha elolvasod a cég levelét, a fémről nem ír, csak a kristályokról. Én láttam már Swarowskit műanyag ékszerben is (tényleg az volt), beleraják neked akármibe.
Nem elkeseríteni akarlak, bízom benne, hogy tényleg hivatalos partner a cég és nem lesz vele gond, örömet szerzel majd vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!