Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Lányok! Mit tennétek, ha az...

Lányok! Mit tennétek, ha az iskolàtok egyik napról a másikra megtiltaná a smink használatàt?

Figyelt kérdés
Mit csinálnàtok, ha mondjuk ezt így holnap bejelentenék? Maradnàtok az iskolátokban vagy intézményt vàltanàtok?

2019. nov. 7. 15:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%

Kb. olyan lenne mint a dohányzás betiltása az éttermekben.

Az első pár hétben lenne furcsa, aztán mindenki hozzászokna.

Szerintem a többség örülne neki, hogy reggelente egy gonddal kevesebb.

Miért lenne szebb bárki attól, hogy különféle színű porokkal és kenőcsökkel fedi el a bőrét?

2019. nov. 7. 20:08
 12/21 Metionin ***** válasza:
95%
Nálunk általánosban tilos volt, gimiben nem. Ha gimiben betiltották volna, akkor lemondtam volna arról a kis szemceruzáról amit akkor használtam. Az volt az egyetlen normális suli a környéken ahova még be tudtam járni (40 km), szóval váltás nem jöhetett volna szóba komolyabb okból sem.
2019. nov. 7. 20:35
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem sminkelek, szóval nem zavarna különösebben. Viszont nagy butaságnak tartanám, mert például az egyik barátnőm rendszeresen használ alapozót a bőrhibáira, és elsőre észre se venné az ember, ezért elég ostobaságnak tartanám.

18/L

2019. nov. 7. 21:17
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

Aki intézményt akar váltani, mert tilos sminket viselni, sminkeljen csak.

Az iskola nem divatbemutató, ne a sminktől váljon valaki menővé.

Amikor az épp serdülő se melle se segge lányok 30évesre sminkelik magukat, de sírnak, hogy szemét a matektanár mert év elejei felmérőt írat, vagy majd elkér valami puskát, és különben is....

És mást sem tesznek le az asztalra, sem otthon sem sehol, csak tudnak sminkelni.

2019. nov. 7. 21:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Már nem releváns a kérdés, egyetemre járok, nem fog ilyen történni.

Gimiben nyilván nem váltottam volna iskolát, ahhoz túl jó volt az oktatás színvonala, de ha nagyon sok energiám lett volna, lehet hogy balhét csinálok belőle mert teljesen értelmetlen korlátozás.

Pont a gimnáziumi és egyetemi évek azok amikor felfedezi az ember a stílusát, kísérletezik, megismeri önmagát. Aki szerint ez az időszak csak a tanulásról szól, az sajnos elfelejtette milyen volt fiatalnak lenni, vagy sose volt az.

Szerettem sminkelni mindig is, és ez sosem volt semmilyen hatással se a viselkedésemre, se a tanulmányi átlagomra. Jó tanuló voltam, soha semmilyen balhém nem volt, még szaktanárit se kaptam soha a 12 év alatt, nemhogy egyéb intőt, folyton iskolai programokat szerveztem, versenyekre jártam. Ha valakinek ezek után kedve támad kötözködni mert mindezt korrektorral és piros rúzzsal a fejemen csinálom, azzal valami nagyon nagy baj van.

2019. nov. 8. 20:35
 16/21 anonim ***** válasza:
34%

"felfedezi az ember a stílusát, kísérletezik, megismeri önmagát."

Ezzel teljesen egyetértek, de az iskolának nem ez a célja, hogy trendi legyél. Az önkifejezésre ott a magánélet. Egy tan intézményben a leendő szakmádra készülsz fel, nem arra hogyan kell öltözködni, sminkelni.

Ez úgy egészséges, ha szétválasztod.

2019. nov. 8. 21:43
 17/21 anonim ***** válasza:
78%

"Már nem releváns a kérdés, egyetemre járok, nem fog ilyen történni."

Egy ügyvédi irodában simán kaphatsz olyan szigorú dressz kódot, hogy még a ruhád színét se választhatod szabadon.

A kötelező céges egyenruhákról (és sminkről) nem is beszélve.

[link]

2019. nov. 8. 21:48
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Tudok úgy sminkelni, hogy senki se mondja meg van e rajtam smink vagy sem. Mégis javít egy kicsit a fáradt kinézetemen és sokkal üdébbnek hatok és legalább nem kérdezik meg óránként, hogy beteg vagyok e 😃

Amúgy akkor a tanároknak is betiltanám, sőt az igazgatónak is, mert nálunk egyébként Ők is sminkeltek.

2019. nov. 9. 16:28
 19/21 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom milyen kislányokról beszéltek, én 18 évesen is még sulis voltam. De nem sok szükségem van sminkre, szóval egy idő után magamtól nem használtam már. Emiatt jó hülye pcsának kell lenni ahhoz hogy valaki sulit váltson.
2019. nov. 14. 11:17
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemistákhoz is szól a kérdés? :D

Ugyanazt csinálnám, mint eddig: alapozó/korrektor + szempillaspirál. Senkinek nem tűnne fel, vagy ha mégis, nem emiatt szűnne meg a hallgatói jogviszonyom.

2019. nov. 15. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!