Lehetséges-e, hogy az orrtörés nem gátolja az orron keresztüli lélegzést?
Figyelt kérdés
Mert eltört az orrom, (tesom véleltlenul bekönyokölt) lefelé tört, nem oldalirányba, és felvan dagadva de a törés csak oldalból látszik, és mintha nehezebben kapnék levegőt. Ez nem lehet azért, mert most fel van dagava, és majd mikor lelohad a dagadás akkor rendesen fogok majd levegőt kapni? (tegnap tört el, még nem tudom, hogy forduljak-e ovroshoz, mert a kinézet nem érdekel, csak a levegővevés, amit nem tudok, hogy mitől van a dagadástol, vagy a törtéstől), ha magától a töréstől van akor ha nem fordulok dokihoz mostmár mindig ilyen nehezebben fogok levegőt venni??2018. jún. 12. 18:21
1/4 anonim válasza:
Szia!
Igen, menj orvoshoz. A háziorvos nem fogja neked visszarakni, viszont tovább küld szakvizsgálatra. Elsőnek fül- orr- gégészetre, ahol megvizsgálják, hogy belső sérülés történt-e, lehet előtte küld még egy koponya röntgenre, lehet utána küldenek. Aztán ha nem szükséges és nem akarod visszarakatni, akkor így marad, ha szükséges, vagy akarod, akkor tovább utalnak a megfelelő helyre. Az orrtörés egy deformitás, aminél a nehezebb orrlégzés alap dolog. Súlyosabb esetben üregi vérzést okozhat, de akár plakk vagy rögképződéshez vezethez, amitől lehet infarktus, embólia, vagy agyérelzáródás (stroke). Persze lehet, hogy nem lesz semmi baj, csak szimplán ferde lesz az orrod, de az sem jó semmire sem.
2/4 anonim válasza:
Ha nem voltál orvosnál honnan tudod egyáltalán hogy eltörött az orrod? Mert bedagadt? Képzeld nekem csak zúzódott mert arcra estem és attól is kétszeresére dagadt.
3/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, hát gondolom, hogy eltört, mert ha csak hozzáérek is nagyon fáj, + lefele ferdült, amit észrevettem, eddig egyenes volt, most meg ha a profilomat nézem tükörben akkor rendesen látom, hogy ferde lett és ilyen volt, kösz a válaszokat, akkor legjobb lesz ha orvoshoz megyek
2018. jún. 13. 11:34
4/4 anonim válasza:
Ja értem. Igen, mindenképp menj orvoshoz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!