Mennyibe kerül egy állcsont műtét és hol érdemes csinálni?
Ilyen az állam,csak még egy fokkal rosszabb is. Hiába mondják,hogy ne csináljam meg, ilyen vagyok stb. Szerintem egy közel sem normális és érdeklődnék,hogy mennyibe kerülne és hol lehet, illetve hol érdemes ezt csináltatni.
A 19-es korrekt választ adott, valóban így van, de úgy tudom, hogy Veszprémben is van, sőt ott még magánklinika is rendelkezésre áll.
Maxillofaciális szájsebész végzi a műtétet (itthoni viszonylatban 5-6 szakember végez speciális műtétet, akivel egyeztetni tudnál). A fogszabályozás alap, be kell állítani a fogakat sorban, réseket zárni és úgy jöhet a műtét majd az újabb fogszabályozás a finomhangoláshoz.
Nem tudom, hogy segítség-e a később érdeklődőknek, hogy 18 év alatt a költségek miatt érdemes lehet állami intézményben kezdeni, aki megengedheti magának az magánba menjen, mert a készülékek, felkészültség, szakértelem, technika lényegesen fejlettebb. Nem olcsó mulatság sem a fogszabizás, sem pedig a műtét.
Az állcsont deformitásokról érdemes tudni, hogy akinél nem baleset eredménye, persze összefüggésbe lehet hozni a szájlégzéssel is, érdemes logikusan végiggondolni. Felteszem veszed a fáradtságot elmenni logopédushoz, aki megtanít átszoktatni a helyes légzésre és bizony megjártam ezt az utat is, nem old meg semmit. Helyesen lélegzel, az állcsont úgy marad, a Buteyko-légzés pedig erősen parasztvakítás. Másra hasznos, erre viszont nem.
Van erre épülő magánrendelő Pesten, amit fogászati wellnessként jellemeznék, mert a fogszabályozásra építve mindent is rád sóznak. Nagyon ki tudják használni az embert, mondván foghúzás nélküli, műtéti kezelést kiváltó módszer igenis létezik, majd ha mégsem jön be, kidobnak az utcára.
Nekem műtéti fogszabályozásra szakosodott orvos mondta, hogy ez egy veleszületett fejlődési rendellenesség. Ezek után jön a nem megfelelő fogváltás, romló fogak, balesetek és a szájlégzés.
Gyerekkorban nem volt fogszabályozásom, akkor a lehetőségek száma jóval kedvezőbb, sok esetben műtét is kiváltható szájpad tágítással és egyéb általam nem ismert kiegészítőkkel fenti indok miatt, de felnőtteknél sem reménytelen a helyzet, csak ott fejlődési potenciál hiánya miatt műtéttel kell orvosolni. Nem alsó-felső állcsont műtét + állcsontplasztika vagy 1-1, hanem akár 4 műtét is felmerülhet.
Ezen megközelítésben a TB támogatja a műtétet, ha az nem esztétikai jellegű (plasztikai beavatkozás), hanem fájdalmaid vannak és indokolt.
Azzal viszont még én sem vagyok tisztában, hogy aki magánban végezteti a kezelését, de az államiban szeretné "csak" műtetni magát, biztosítanak-e lehetőséget rá az orvosi beutalás és konzílium mellett. Évek lehetnek elérni a műtétes állapotot, hosszú a várólista az államiban, szóval nem egyszerű a mutatvány. Jövőre már azt az utat is ismerni fogom.
Neveket tudok adni privátban, aki szóba jöhet, itt nyilvánosan nem ajánlanék kimondott szakembert, mert kinek mi a preferenciája, szimpátia, távolság és egyebek, mindenkk döntse el maga.
Abban már nem vagyok biztos, hogy aki magánban végeztet mindent, az is TB alapon működőképes-e vagy milyen mértékben támogatja a NEAK. Hamarabb sorra kerülsz máshol.
Amit még érdemes tudni, hogy aki erre bepróbálkozna biztosítást igénybe venni, visszakézből elutasítják, ha nem balesetben történik arccsont,állcsont műtét. Ez pedig nyilvánvalóan irányított, tudatosan előidézett beavatkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!