13 éves vagyok és az állam befelé áll. Ez fog még változni?
Mivel fiatal vagy, és még növésben, ezért részben vagy teljesen korrigálható a dolog fogorvosilag is. Menj el a fogorvoshoz, konzultálj vele, és kérj tőle fogszabályzót és úgynevezett miofunkcionális trénert. A miofunkcionális tréner olyan, mint egy küzdősportos fogvédő, puha szilikonból van, éjszaka kell hordani, és pozicionálja a fogsort, a nyelvtartást (a nyelv megfelelő ponton tartása is fontos a fogszabályzás és a helyes nyelés szempontjából!), valamint elősegíti az állkapocscsontok helyes növekedését, az egészséges arcfejlődést.
Ha a fogorvosod nem tud, nem akar vagy nagyon drágán akar neked ilyen trainert adni, akkor majd írj nekem, és segítek beszerezni olcsón (néhány ezer forintért).
Így néz ki egy miofunkcionális tréner: [link]
és itt van egy leírás róluk magyarul:
Minél előbb elkezded használni, annál többet javít, még mielőtt befejeződik a koponyafejlődésed.
"de nem hiszem hogy erre szükségem van."
Ja, akkor előbb döntsd el, hogy zavar-e az állad.
Ha nem zavar, akkor minek hoztad fel?
Ha meg zavar, akkor sajnálod a pár ezer forintot meg az éjszakai viselést egy természetes megoldásra, de félmillióért felvágatni magad, az oké? :)
Döntsd el, hogy mit akarsz, mert különben hiába próbálunk segíteni neked, kisfiam.
#13: +1
"igazad van de előbb fogorvoshoz kell menni?"
Ahogy a #11-es válaszomban írtam, igen, nem ártana először elmenned a fogorvoshoz. Oda egyébként is illik elmenni évente, ugye tudod?
Az arc- és állcsontok fejlődése szoros kapcsolatban áll a fogak állapotával helyzetével, és az úgynevezett orális szokásokkal: hogyan rágsz, hogyan nyelsz, még azzal is, hogy a szájüregeden belül hol tartod a nyelved hegyét.
Ha akarod, segítek neked beszerezni a miofunkcionális trénert fogorvos nélkül is, de mindenképpen az lenne a helyes, ha először elmennél fogorvoshoz, és erről is konzultálnál vele.
És még mindig nem küldtél képet az arcodról (a szemeidet kitakarhatod, ha szégyenlős vagy), márpedig anélkül nehezebb neked tanácsot adnunk.
itt vagyok. este készült (vagyis most) azért van rajtam a fejhallgató. amint láthatjátok az orrom se valami kicsi, de gondolom ha az állam a helyén lenne akkor egészen másképp néznék ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!