Kezdőoldal » Szépség és divat » Plasztikai műtétek » Szerintetek hány százalék...

Szerintetek hány százalék esélyem van egy sikeres mellnagyobbításra?

Figyelt kérdés

Vagy ha így jobban tetszik:

10 nőből hánynak sikerül szövődmény-mentesen „megúsznia” egy mellplasztikát? Véleményetek szerint, saját vagy környezetetekben élők tapasztalataira hagyatkozva.

Gondolok itt a következők elkerülhetőségére: tokzsugorodás, gyűrődés(redőzöttség), végleges asszimetria, implantátum elmozdulás/elfordulás, kettős kontúr kialakulása, mellbimbó végleges érzéketlensége, kóros hegképződés.

Mindamellett, hogy találtam egy kiváló sebészt (Csuha Lajos személyében), igyekszem majd teljes mértékben betartani az orvos utasításait, és a pozitív hozzáállás is megvan, még ha a kérdés meglehetősen pesszimistának is tűnik...:)

#implantátum #plasztika #nagyobbítás #szilikon #szövődmény #kockázat #tokzsugor #kettős kontúr #kóros hegképződés
2012. okt. 5. 14:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
kb 100 nőből 1-nél fordulnak elő ilyen bakik... Környezetemben mondjuk csak egy mellnagybbítás volt, nála nem volt semmi szövődmény, de én is olvasgattam a statisztikákat és véleményeket a témában, és ezek nagyon ritkák...
2012. okt. 5. 17:03
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Hát én még olyat nem láttam élóben hogy riplingje nem lett. Valakinek sajnos az majdnem mindenkinek van.az igazság az hogy gyakoribbak ezek a szövódmények mint ahogy előadják. Viszont nagyon jo dokit választottál rendes bár én nem csináltatnam meg ha most állnék elótte a sulyát is nehéz megszokni akadályoz pedig csak 300 cc de sok sikert neked
2012. okt. 5. 17:11
 3/12 A kérdező kommentje:

#1: Ez bíztatón hangzik :) A tájékoztató oldalakon én is mindenhol azt olvasom: a különböző szövődményekre 1-1% esély van, ami egy személyre levetítve némiképp összeadódik, de úgy sem tűnik rémesen ijesztőnek. Viszont van egy nagyon népszerű fórum (évekre visszamenőleg) ezzel kapcsolatban, ahol sajnos jópár szomorú történetet olvastam már. Olyanokat is, ahol a második, korrekciós műtét sem oldotta meg a adott problémát.. :(

#2: egyik ismerősömnek is csak ennyit tudott mondani az orvos - "ne nézegesse magát annyira.." :/

2012. okt. 5. 17:28
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

Első vagyok. A fórumokhoz kicsit óvatosan kell bánni, mivel most gondolj bele, ha te már túllennél a sikeres műtéten, akkor mennyi eséllyel mennél vissza egy ilyen fórumra és írnád be, hogy "hé, nálam minden rednben volt, semmi szövődmény"? Nyilván azoknak nagyobb a hangjuk, akiknél van valami baj, hiszen ez mindennel így van.

Ha elmész egy étterembe, és ízlik az étel, jó a kiszolgálás, azt természetesnek veszed és utána maximum egy kicsit jobb borravalót adsz, amjd egyszerűen hazamész. Ha viszont sokat kell várni, ezekután hidegen hozzák ki az ételt, majd bogarat találsz a salátádban és a pincért alig tudod előkeríteni, akkor beleírsz a vendégkönyvbe, és az ismerőseid körében is sokáig híreszteled, hogy oda ugyan ne menjen semmilyen körülmények között, még esetleg túlzol is egy kicsit, hogy még rosszabb színben tüntesd föl őket. Na a fórumok is kicsit ilyenek, mint a vendégkönyv, hogy előfordul ugyan, hogy valaki ízért ír, hogy dícsérjen, de ez nagyon ritka...

2012. okt. 5. 17:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, erre én is gondoltam már. Sokan talán tényleg csak akkor mennek fel, ha már baj van, vagy csak egy kis vígasztalásra vágynak, ha nem a várt eredményt kapták. De ezen a fórumon rengeteg lány naplóját is el lehet olvasni, ahol már a műtét melletti döntéstől kezdve dokumentálják napról napra a történetüket. Amikor látod, hogy a tőle telhető legtöbbet megtette, hogy rendben legyenek a dolgok (alapos utánajárás, több konzultáció a végső döntés előtt, majd semmi megerőltetés a műtét után) és mégis balul sül el valami...
2012. okt. 5. 18:11
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Miért műtteted meg?
2012. okt. 5. 18:25
 7/12 A kérdező kommentje:
Mert 30 fölött is úgy nézek ki, mint egy tízéves. Vagyis AA-s mérettel "büszkélkedhetek"..:)
2012. okt. 5. 18:36
 8/12 anonim ***** válasza:
54%

De ez miért baj?:D Mármint ha az alakjával nincsen gond, akkor szerintem annyira felesleges....csak kockázatnak teszed ki magad.

Mert mondjuk azt meg tudom érteni, hogy egy ilyen mellet meg akar vki műttetni: [link]

De ezekkel mi a baj??

[link]

[link]

Ráadásul 30 évesen? Gondolom már van párod, nem? Akkor?

És mielőtt jönne, hogy nekem biztos nagy mellem van: hát nem. Nekem is kicsi, nem mondom, hogy nem fogadnék el nagyobbat, de szép, formás, arányos. Nincs vele sok gondom.

2012. okt. 5. 18:48
 9/12 A kérdező kommentje:

A második képpel már találkoztam, szerintem kár volt elrontani akkora implanttal!

A harmadik picit hasonlít, csak feleakkora sajna:(

Most ismét párkeresés előtt állok, ezért is.. bár tudom, valószínüleg nem ezen múlik a dolog:)

2012. okt. 5. 19:31
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

Csuha műtött. Nagyon tapasztalt és jó kezű sebész. Nem a pénz motiválja. Részemről teljesen elégedett vagyok az eredménnyel, már közel egy éve.

Érdemes odafigyelni rá, mert nagyon őszintén elmondja a lehetséges komplikációkat, tehát van lehetőséged mérlegelni.

Az elrontott mellek nagy része az orvos hibája (nagyon beleástam magam anno a témába).

Ha a tested reagál rosszul, azt Csuha biztosan orvosolni fogja. Nekem az egyik kissé bevérzett. Eleinte egy duzzanatot láttam csak, felhívtam (késő este!), hogy valami nem stimmel. Mondta, hogy fél óra múlva bent van, menjek én is, ne fotóküldéssel bohóckodjunk, meg akar vizsgálni.

Megnézte, elmondta, hogy bevérzett kissé, három lehetőség van, ami idővel derül ki:

1. Felszívódik magától, nincs teendő, de két naponta látni akar.

2. Nem szívódik fel, ezért meg kell nyitni és kiüríteni a pangó vért.

3. Begyullad, ebben az esetben ki kell venni az implantátumot és néhány hónappal később újat betenni.

Nekem a második jött be. Egyik kontrollon mondta, hogy elnézést, ad egy érzéstelenítőt és kiüríti. Nem volt kifejezetten kellemes, de 10 perc alatt végzett és azóta teljesen problémamentes vagyok, gyönyörűen begyógyult. A heg sem látszik (a heget nyitották újra).

De pont egy szobában feküdtem a műtétnél egy lánnyal, akinek begyulladt. Mivel magas láza is volt, kivették. Velem egy időben kapta meg az újat. Mivel tartjuk a kapcsolatot, tudom, hogy neki is szépen sikerült, láttam is.

Tehát igen, kicsi eséllyel, de előfordulhat komplikáció. Viszont nagyon sokat számít, hogy a sebész hogy áll hozzá.

Ismerek sokat, aki ilyenkor támadó stílusban lehordja a pácienst, kamuzik, majd a pácienst hibáztatja (!!), hogy rosszak az adottságai. (Jelzem, hogy ennéél a pontnál eredményesen perelhető is)

Csuha ezért is jó választás, mert elmondja, ha gond van és maximálisan odafigyel, hogy meg legyen oldva.

Enyhe redőzöttséget tapasztaltam úgy két hónaposan, ismét felhívtam, hogy nézzük meg. Behívott másnapra, mondta, hogy valóban van - két lehetőségem van: Idővel elmúlik, ha mégsem, akkor rajtam áll, hogy szeretnék-e új műtétet. Ha igen, akkor kedvezményesen megoldja.

Szerencsére elmúlt magától, így nem kellett újabb műtétre sort keríteni.

Egy dologra felhívnám a figyelmed: minimum fél év, mire a végleges állapot kialakul. Addig kifejezetten érdekes dolgokat tud produkálni, formát változtat, bekeményedik, felemás, stb.

Nekem fél év után puhult meg hirtelen, addig kissé mű tapintása volt. Most kifejezetten természetes kinézetre és tapintásra is.

Illetve az altatás kockázatait gondold át. Ilyen szempontból mindegy, hogy miért altatnak (hasi műtét, térdműtét, mellműtét), ennek önmagában van kockázata. Ritkán halnak bele, de előfordul (vérrög keletkezik a tüdőben vagy a szívben).

Nekem ez is problémamentes volt, az altatóorvos aranykezű, még az intubálás utáni torokkaparás is elmaradt. Néhányan hánynak és szédülnek, nekem ezek se jelentkeztek, csak a kötelező koplaltatás miatt iszonyú éhesen ébredtem. Egyetlen bajom az volt, hogy a hányás veszélye miatt pár órán át nem adhatnak enni utána sem, de én már családi pizzákat vizionáltam és a nővérrel vitatkoztam, hogy becsszó nem rókázok, de adjon valamit enni. Kaptam, nem rókáztam, de nagyon jól esett :)

2012. okt. 13. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!