Mit mondjak mellműtét helyett?
Én az igazat mondanám, mi a fenét számít mit gondolnak? Nem hazudozok senki kedvéért...
Vagy csak annyit mondj hogy műtéted lesz, semmi többet.
Egyáltalán nem vagy köteles felvilágosítani a tanáraidat a műtéted jellegéről. Viszed az orvosi igazolást, és a felmentést a 6 hétre. Ha valamelyikkel ennél többet is szeretnél megosztani, akkor megmondhatod, hogy műtéted volt, de nem szeretnél róla beszélni. Bátorság, ha ezt kellő öntudattal meg tudod mondani, akkor leszállnak rólad!
Mielőbbi gyógyulást!
Hát pedig jobbat nemigen lehet tenni. Jogod van megtartani magadnak, midet és miért műtötték. Ha csak 90D-s dudákat akarnál varratni, akkor azt mondom, megérdemled, na de ilyen helyreállító műtétnél más a helyzet. A másik opció: a teljes őszinteség. Ha esetleg leülnél kettesben megbeszélni vele? Sok tanár hihetetlen normálissá tud válni, ha valóban a segítségét kéri valaki, vagy személyesen megoszt valamit.
Amit én választanék, az a teljes hallgatás az okokról. Orvosi igazolást beviszed, kész. A felmentést meg csak a tesitanár látja, neki nincs olyan nagy jelentősége érettségi szempontjából, nyugodtan közölheted, hogy műtéted volt, és ezért.
Ha végképp be vagy csinálva, mondj vakbélműtétet... A hazugság nem szép dolog, de elég betegnek tűnik a környezeted... (Mondjuk sose értem, miért marad valaki egy ilyen iskola ilyen tanáránálévekig, és nem vált iskolát, de ezzel nem bántani akarlak, csak nővérem pl. egyenest kijelentette egy hasonlónál, hogy ő ide többet nem megy...)
Köszönöm a válaszokat!
Az elején el akartam innen menni, de meggondoltam magam, hiányoztak volna a barátnőim + a környéken nincs még egy ilyen fajta iskola, utolsó évben meg lehet lett volna lehetőség elköltözni, de már azt az 1 évet úgy voltam vele, hogy kibírom, meg lehet ott rosszabbul éreztem volna magam. Úgy döntöttem elmondom osztályfőnöknek, nem akarok hazudni. Annak ellenére, hogy ilyen díjazza az őszinteséget. Biztos, hogy "rám fog szállni", de már úgy vagyok vele, hogy akkor rám száll, ha kiderülne, hogy hazudok még durvábban rám szállna és a lelkiismeretem sem lenne tiszta. Szerintem anyukámmal együtt felkeresem, viszem az orvosi papírokat is, bár biztos rosszul fog reagálni... de remélem az is valamiféle "jó pont" lesz, hogy nem 90d-s melleket csináltatok, hanem kicsinyíttetem a mellem!
Hát kitartást neked! Én rettegek mindenféle műtéttől meg orvosi beavatkozástól, szóval le a kalappal, hogy rászánod magad!
Az viszont mindenképp jó, hogy az egész családod melletted áll. Gondolom a barátnőid is... És ők lesznek azok, akik melletted maradnak, az ofőd meg a tesitanár meg egy év múlva megy a süllyesztőbe... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!