Császár után maradt hasat plasztikáznak tb-re?
30kg körüli orvos által igazolt fogyásnál csinálnak tb-re hasplasztikát...legalábbis 2-3éve így volt...
Szerintem kérdezd meg a házidokid:)
nem hiszem, hogy ezt lehetne tb-sen...
nekem féléve volt plasztikai műtétem, (nem hasi, hanem fejdőlési elváltozás, rendellenességnek mondható; lelki traumák, depresszióm volt emiatt), eleinte tb támogatást akartam szerezni, de az orvosom már az elején megmondta, hogy ne reménykedjek, mert azok állnak elől a támogatásnál, akik rák miatt szeretnének korrekciós műtétet, meg a test egészsége miatt szükséges a műtét. Külföldön kaptam volna támogatást, de itt nem, mert nagyon nagy a pénzhiány....
Hát az életminőségemet annyiban rontja,hogy undorítóan nézek ki.Jó van rajtam kb 20 kiló,de ennek nagy része a hasamon lóg,elég idomtalan lettem emiatt.Szivesen plasztikáztatnám,de tb nélkül szerintem reménytelen:(
Köszönöm a válaszokat.
Az életminőség romlása pl az, hogyha annyira lóg a has, hogy alatta kisebesedik a bőr és elfertőződik. Az, hogy valami nem szép, még lehet tőle normális életet élni.
És ezt találtam még:
"Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődnék, hogy tb általi támogatásra van-e lehetőségem hasplasztikára, ugyanis szülés után kötényhasam lett, ami nagyon csúnya esztétikailag és zavaró is számomra. Ha igen, akkor mi ennek a folyamata, és mekkora mértékben támogatják a beavatkozást.
Köszönettel:
Diaking (Szeged)
tovább Dr. Horváth Péter József adatlapjára
Kedves Diaking!
A TB jelenleg akkor támogatja a hasplasztikát, ha 35 feletti induló testtömeg indexnél 10-nél nagyobb, 45 felett pedig 12-nél nagyobb az indexcsökkenés. (Testtömeg index: testsúly (kg)/ testmagasság (m)*testmagasság (m)). Ha megfelel ezeknek a feltételeknek, háziorvosi beutalóval és a legnagyobb testsúlyt igazoló orvosi dokumentummal kell felkeresnie a területileg illetékes plasztikai sebészetet.
Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!