Kezdőoldal » Szépség és divat » Plasztikai műtétek » Császár után maradt hasat...

Császár után maradt hasat plasztikáznak tb-re?

Figyelt kérdés
A 3. császármetszés után nagyon megnyúlt a hasam bőre,lelóg mint egy kötény,nagyon zavar.Súlyfelesleg is maradt rajtam,de ha lefogynék ez a bőr akkor is megmaradna gondolom.Lehet ezt tb támogatással plasztikáztatni,és ha nem mennyibe kerülhet egy ilyen?
2011. dec. 3. 12:58
 1/5 anonim ***** válasza:

30kg körüli orvos által igazolt fogyásnál csinálnak tb-re hasplasztikát...legalábbis 2-3éve így volt...

Szerintem kérdezd meg a házidokid:)

2011. dec. 3. 13:17
 2/5 anonim ***** válasza:

nem hiszem, hogy ezt lehetne tb-sen...

nekem féléve volt plasztikai műtétem, (nem hasi, hanem fejdőlési elváltozás, rendellenességnek mondható; lelki traumák, depresszióm volt emiatt), eleinte tb támogatást akartam szerezni, de az orvosom már az elején megmondta, hogy ne reménykedjek, mert azok állnak elől a támogatásnál, akik rák miatt szeretnének korrekciós műtétet, meg a test egészsége miatt szükséges a műtét. Külföldön kaptam volna támogatást, de itt nem, mert nagyon nagy a pénzhiány....

2011. dec. 3. 13:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs támogatás, csak annak, aki valahogy 50 fölötti mbi-ről indult, és a fogyás nagyon sok (50 kiló fölött kb) indult, és az életminőséget rontja a lógó bőr.
2011. dec. 3. 13:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát az életminőségemet annyiban rontja,hogy undorítóan nézek ki.Jó van rajtam kb 20 kiló,de ennek nagy része a hasamon lóg,elég idomtalan lettem emiatt.Szivesen plasztikáztatnám,de tb nélkül szerintem reménytelen:(

Köszönöm a válaszokat.

2011. dec. 3. 17:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Az életminőség romlása pl az, hogyha annyira lóg a has, hogy alatta kisebesedik a bőr és elfertőződik. Az, hogy valami nem szép, még lehet tőle normális életet élni.

És ezt találtam még:

"Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődnék, hogy tb általi támogatásra van-e lehetőségem hasplasztikára, ugyanis szülés után kötényhasam lett, ami nagyon csúnya esztétikailag és zavaró is számomra. Ha igen, akkor mi ennek a folyamata, és mekkora mértékben támogatják a beavatkozást.

Köszönettel:

Diaking (Szeged)

tovább Dr. Horváth Péter József adatlapjára

Kedves Diaking!

A TB jelenleg akkor támogatja a hasplasztikát, ha 35 feletti induló testtömeg indexnél 10-nél nagyobb, 45 felett pedig 12-nél nagyobb az indexcsökkenés. (Testtömeg index: testsúly (kg)/ testmagasság (m)*testmagasság (m)). Ha megfelel ezeknek a feltételeknek, háziorvosi beutalóval és a legnagyobb testsúlyt igazoló orvosi dokumentummal kell felkeresnie a területileg illetékes plasztikai sebészetet.

Üdvözlettel:

dr.Horváth Péter"

2011. dec. 3. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!