Szeretnék tetoválást rakat ni de úgy hogy a szüleim nem tudják nagyon kiakadnának?
ezt a lepkét akarom és még alá feliratni hogy Only Love . valakinek valami javaslata hogy reagálnának a szüleim . előre is köszönöm :)
Én 16-17 évesen be voltam gőzölve, hogy kell a derekamra egy nonfiguratív tetkó, ki is néztem, és teljesen odáig voltam érte. (akkoriban volt ez nagy divat) Biztos szép lett volna, de most, 12 évvel később áldom az eszemet és a sorsot, hogy végül nem csináltattam meg. Pláne, ha csak egy emlék miatt akarod. Az a baj, hogy a piercinget kiveszed, és ennyi, a tetkót meg nem tudod levenni, ha eltávolítják is, a nyoma ott marad, szerintem gondold még át, emlékbe inkább rakj el egy fényképet vagy valami:) Főleg hogy only love, hát nem tudom.
Na, de a kérdésedre a válasz, én nem örülnék, ha a lányom/fiam 15 évesen tetováltatna, mert biztos vagyok benne, hogy baromira megbánná, és nem is olyan sokára, utána meg engem hibáztatna, hogy mi a fenéért nem ellenkeztem jobban. So. Ki biztos nem tagadnám emiatt, de csalódott lennék, és sajnálnám, hogy tönkreteszi a szép bőrét. Nem vagyok egy prűd maradi valaki, de a "szűz", fiatal, érintetlen bőr úgy gyönyörű, ahogy van, egy tetkó mindenképpen csak ront rajta, ráadásul később gázul nézhet ki, és ahogy öregszik a bőr, ettől csak még öregebbnek fog tűnni. (16 évesen mondjuk engem sem mozgatott az öregedés téma:) Ráadásul egy haver által, hááát, ki tudja, mennyire tiszta a festék, amit a bőrödbe nyomna, én hallottam olyat, aki allergiás lett a tetoválásban lévő festékanyagra, és kihullott tőle a haja (jó, ez ritka, de ha pont te vagy az az egy, nem fog vigasztalni), meg akármilyen fertőzés is lehet, de az is elég, ha csak szimplán elcseszi a rajzot.
De te tudod;)
HA nem bírsz várni, akkor észérvekkel győzd meg a szüleid, hogy engedjék meg most.
Nem hisztivel, észérvekkel!
A havertetkótól viszont nagyon óva intenélek, egyrészt ha nem tanulja mestertől, ha nem rendes gépe, tintája, fertőtlenítése van, durva lehet a végeredmény. És nem a tetkó, hanem a gyulladás, elfertőződés, stb miatt.
Rajtam sok tetoválás van, lebeszélni nem foglak, viszont a tanácsom:
1) A mintát te rajzold meg, legalább a vázlatát. Főleg, ha emlék miatt szeretnéd, mert csak így lesz benne valóban az, amire emlékezni szeretnél majd.
2) csakis a Tetováló Szövetség által elismert tetováló mesterrel varrass, még ha drágább is, és még ha szülői beleegyezés is kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!