Kezdőoldal » Szépség és divat » Plasztikai műtétek » Elálló fülek tényleg visszaáll...

Elálló fülek tényleg visszaállnak plasztikai műtét után? Fáj a műtét?

Figyelt kérdés
Lány vagyok,és elállnak a füleim,ezmiatt nem érzem magam szépnek:(Szeretném majd megműtetni de azt mondták hiába műtetem meg,ugyanúgy vissza fog állni.Ez mennyire van így?
2011. jún. 9. 13:35
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Neked kell eldönteni, hogy akkor szeretnéd-e, vagy nem.

Ha szeretnéd:

Nekem tavaly nyáron csinálták meg, és túl lehetett élni, pedig 14 éves voltam.. Először bemész a dokihoz, megbeszélitek, hogy mit szeretnél, mi a problémád, megbeszéltek egy műtéti időpontot, vagy azt lehet később is, bár mi foglaltunk rögtön, mert a nyár alatt kész akartam lenni vele teljesen.. Szóval besétálsz a műtőbe, előtte leveszed a felsőd, de betakarnak. Felkötik a hajad úgy, ahogy nekik jó, hogy sehol ne lógjon bele. Injekciót kapsz, azt hiszem kettőt-kettőt, de már nem vagyok benne biztos.. Aztán szépen megműtene, semmit nem fogsz érezni, én néha úgy éreztem, mintha valami folyna ott alatta, pedig csak valami cuccos hozzáért, csak le volt zsibbadva. Mikor végeztek, összevarrják, de nyugi, tényleg semmit nem éreznél belőle. A kötés, hogy olyan gézlapokat hajt valahogy, ráteszi, aztán rádhúz egy ilyen hajpántféle kötést, fehér, gumis, aztán csókolom, lehet szépen hazamenni. Az elején még bennelesz az érzéstelenítő, nem fogsz érezni semmit, de azért ne hajolgass, meg semmi hirtelen, mert azért csak egy friss seb, attól, hogy nem érzed. Aztán ha kimegy az érzéstelenítő, kicsit fog fájni, de én Flectort vagy miaz a poros fájdalomcsillapítót ittam, az öt perc alatt kiütött, aztán megint sehol semmi. Aztán azt hiszem egy hét múlva kell menni, megnézi szépen, kötést cserél, bár mi visszamentünk másnap, mert pont aznap rendelt a városban, ahol lakom, és nekem kicsit átvérzett, ami zavart, úgyhogy kicserélte a kötést, az annyi, hogy a gézlapont leveszi, másikat tesz. Egyébként ezt otthon is meg tudod csinálni, bár inkább kérj segítséget baráttól, családtagtól, nem tudom hány éves vagy, vagy kivel élsz, az elején nem mertem anyára bízni, úgyhogy aznap segített a doki, aztán egy héttel később már minden nap cseréltünk kötést, és befújtuk aloeverával, ami jót tett neki. Egyébként nem fájdalmas, csak fura, hogy úgy feküdj, hogy ne nyomd, a legkönnyebb, ha a kezeden fekszel, mármint ha hátrateszed a kezed behajlítva, és a "lyukba" esik az a rész, vagyis a füled. (Apa felesége tudott nekem szerezni gátmetszés után használatos párnát, aminek lyukas a közepe, az is nagyon jó volt, mert a lyukban volt a fülem, így nem nyomtam, de ha a hátadon szeretsz aludni, akkor ez nem érdekes:) Viszont arra figyelj, hogy ameddig a kötés a fejeden van, azt hiszem két hét volt kb, amíg a varrat is bentvan, de lehet, hogy három, már nem emlékszem, addig nem szabad hajatmoss, úgyhogy ne nagyon sportolj, vagy izzadj meg, se a seb miatt, se a hajad miatt, bár én itthon voltam kb végig, úgyhogy nem volt olyan cinkes utcára menni vele, de ha csak a kötés zavar, vegyél egy szélesebb hajpántot, ami eltakarja, az később úgy is fog kelleni, mert aztán még két vagy három hétig hajpántban kell legyél nappal, aztán még kb két hétig éjszaka is, de hordhatod tovább, hamarabb levenni nem ajánlatos, legalábbis én úgy voltam vle, hogy azon semmi ne múljon, inkább hordom.. Aztán most szép a fülem, kellett idő, hogy megszokjam, meg ne legyen olyan érzékeny, azért visszagyűrögetni meg stb ne kezdd el, de nyugodtan csinálhatsz vele midnent nagyjából.:) Remélem tudtam segíteni, ha valami kimaradt és kérdeznél, akkor írj nyugodtan:)

Ps.: Amikor a varrat még bent van, de már nem olyan friss a seb, kb második-harmadik héten, de úgy emlékszem két hét után kiveszik a varratot, szóval a vége felé már szellőztetgetheted esténként, amíg nincs rajta a kötés, mi csak levettük, befújtuk, ültem max fél órácskát vele, amíg szellőzött, aztán vissza a kötés, csak már nem tudtam beszúrni a szövegbe, bocsi:)

2011. júl. 9. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!