Orrplasztika után edzés ?
Az orromat kettő éve eltörtem.
Mostanra gyűjtöttem össze annyit , hogy megtudjam csináltatni.
Kettő éve edzek intenzíven otthon heti 4x kézisúlyzós edzés + 2x hiit edzés.
Az orvosom az mondta , hogy 3 hónapig nem szabad edzenem a műtét után.
Szexelni sem lehet 1 hónapig nem lehet semmi olyan tevékenységet végezni ami vérbőséget okozhat a fejnél/orrban mert az duzzanatot okoz és lassítja a gyógyulást.
Szerintetek 3 hónap alatt mennyire fejlődök vissza ?
Az segít , ha továbbra is egészségesen étkezem és csökkentem a szénhidrát bevitelt mivel nem égetnék el annyit , hogy szükségem van rá.
Valakinek van tapasztalata hosszabb edzés kihagyásról?
Vagy esetleg jó tanács?
Mindenkit szivesen meghallgatok.
23/L
Ez úgy működik, hogy azt csináld, amit az orvos mond, hacsak másik kezelőorvos nem írja/utasítja felül.
Nem véletlen van a tiltás.
Hiába az orrod műtik, ha a lábadra edzel, akkor a pulzusod ugyan úgy megnő, hogy a vérszállítási teljesítményed is jobb legyen, hogy kellő energia és oxigén jusson a lábadba. Viszont ettől függetlenül az egész testedben megnő így az átfolyó vér mennyisége, így az orrodban is. A pulzus növekedése parciális vérnyomás eltérésekhez vezet, ami úgymond vérbőséghez. Ez az, amit a friss műtéteknél és a gyógyulási fázisban kerülni kell. Minél jobban odafigyelsz erre, annál jobban és gyorsabban gyógyul a műtét utáni seb (akár külső, akár belső).
Igen, a kalóriaszegényebb, de rostgazdagabb étkezés segít a testsúlykontrollban. Illetve a megfelelő mértékű antioxidánsbevitel.
Egy hónap kihagyás után annyi lesz más, hogy első edzésed után lehetséges enyhe izomláz, de egy levezető légzésgyakorlattal ez is csökkenthető vagy megszűntethető.
Köszönöm a válaszokat.
Egy hónap kihagyástól még annyira nem esnék kétségbe.
A 3 hónap kihagyás rémít meg nagyon.
Remélem nem kell mindent az elejéröl kezdenem és valamennyire segíteni fog az izommemória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!