Anyajegy eltávolítás fenékről?
Gyerekkorom óta van egy elég nagy 1-1,5 cm átmérőjű sötét, teljesen lapos szinte a bőrrel egy vonalban levő anyajegy a fenekem közepén konkrétan. Gyerekként is nagyon zavart, de egy fiatal felnőttként minden önbizalmam elveszi. Fehér, világos nadrág alól kilátszik. Világos fürdőruha alatt látszik, konkrétan ennek tükrében kell ruhát választanom. Arról nem beszélve hogy a strandon mindig azon aggódók elcsúszott e a fürdőruha és kilátszik e. Ebben ezért mindig olyan fürdőruhát is kell választanom ami fixen takarja és fiatalon mami bugyi szerű ruhában nem a legjobb érzés mászkálnak a strandon. Továbbá van egy párkapcsolatom és rettegek attól ha a párom meglátja rajtam. Annyira feszélyezve érzem magam ettől, hogy tényleg 5-6 éve ez már teljesen rányomta a bélyegét az életemre. Ameddig kiskorú voltam nem tudtam mit kezdeni nyilván, de most fogok egyetemre menni egy másik városba és itt az ideje elintézni ezt úgy érzem egymagam.
Viszont több kérdésem is lenne.
Rengeteg dolgot olvasni az interneten hogy ami nem veszélyes azt kár megbolygatni. Riogatnak a nagy és csúnya hegek miatt továbbá ez egy teljesen lapos anyajegy nem tudom hogy lehetne ezt ki metszeni. Továbbá nyilván annyira rossz helyen van, hogy elképesztő. Annyira nem lehetne szerintem vigyázni rá a gyógyulási folyamatban. Nyilván ezen ülnék, feküdnék, folyamatosan érintkezik ruhával valamilyen szinten húzódik is a terület. Nem tudom mennyire megoldható. Szeretném felvenni a kapcsolatot plasztikai sebészekkel, de előtte itt érdeklődök hogy mások mit tanácsolnak. Őszintén szólva kicsit félek tőle de számomra még egy csúnyább heg is jobb lenne mint ezt nézni örökre. Annyira elveszi minden önbizalmam és tényleg úgy gondolom inkább egy csúnyább heg mint egy számomra elképesztően zavaró tényező.
Családban volt ugyanígy fenéken. Neki is heg maradt műtét után. Nem kis vonalka, hanem olyan, mintha nem vágott, hanem roncsolt seb hegje lenne. Egyenetlen felületű "plecsni" heg. De ő is úgy van vele, hogy még a heg is jobb. Színre világosabb a bőrénél, nem vörös.
Viszont ha az anyajegyed nem csúnya, szóval nem rücskös és nem szőrösödik, hanem tényleg csak egy barna folt, akkor én bátorítanálak, hogy barátkoz meg vele. Főleg ha esetleg sebész is azt mondja, hogy nagy a hegesedés veszélye (ami igazából nem tudom, mitől függ). Persze az érzéseiden nehéz változtatni, és végülis te tudod, hogy érzed magad. Azt megértem, hogy zavar, hogy idegenek ha meglátják, egyből azt nézik, mi ragadt a fenekedre...
De annyira azért nem kéne szégyellned, hogy még a barátod elől dugdosd. Ezt szomorú volt olvasni. :(
Hát, nem is tudom, mi lenne a jobb döntés.
#2 az a “plecsni” heg azért olyan, amilyen, mert vannak, akik hajlamosak keloidos sebképződésre. Ez pech, de nem az orvos tehet róla, hanem a genetika.
Nekem is volt a fenekemen ilyen 1,5 cm, lapos anyajegy, leszedettem, egy 2 cm hosszú, alig látható heg maradt a helyén. Nagyon örülök, hogy megcsináltattam. Viszont mindenképp magánban csináltasd, ha szép eredményt szeretnél! (Bár ha keloidos hegre hajlamos vagy, akkor azon ez sem segít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!