Krónikus betegséggel komplikációmentesen lehet altatni plasztikai beavatkozás esetén?
Orrműtétet szeretnék. 21 leszek, és magasvérnyomásom van amire szedek kezelést, szivritmuszavar is van, asztma meg egyéb allergiák( gyógyszerre is) nem tudom mi mennyire számít mert igazán most kezdtem ezzel foglalkozni, figyelni pár sebész munkáit akikhez szívesen mennék el.
Azoknak a tapasztalataira/véleményére vagyok kíváncsi akik esetleg betegen is vállalták az altatást, műtétet s mik a kockázatok stb.
Majd az anesztes megmondja, de már csak a leírtak szerint is óriási kockázat nálad az altatás.
Én a helyedben biztosan olyan helyre mennék, ahol telephelyen belül van sürgősségi és intenzív osztály is, mert a puccos magánklinikákon éles helyzetben kb semmit nem tudnak tenni, mire bevisznek a legközelebbi kórházba, akár már mindegy is lehet. Sok közkórház bérbe ad területet magánklinikáknak, tehát még nem is feltétlenül állami kórház kell, hogy műtsön.
Plusz nyilván mérlegelned kell, hogy egy kis optikai tuning megéri-e.
Meg nyilván beavatkozástól is függ, de preferáld a helyi érzéstelenítést ha opció.
A műtéthez hozzá tartozik egy találkozó is az altatoorvossal.
Ő tud erről felvilágosítást adni.
Én úgy tippelem, hogy manapság már olyan jó gyógyszerek vannak, hogy 1-2 kivételtől eltekintve mindenki altatható.
Más a terület, de pl térdprotézis beultetesnel, ha valaki már olyan idős és olyan betegségei vannak, hogy kritikus lenne az altatása, akkor epiduralban oldják meg az érzéstelenítést.
Fejnél necces, de az ágy műtéteket is megoldjak valahogy és némelyiknél ébren is kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!