Kezdőoldal » Szépség és divat » Plasztikai műtétek » Anyajegy eltávolítása után...

Anyajegy eltávolítása után melyik varrat a célszerűbb?

Figyelt kérdés

1. felszívódós

2. nem felszívódós

Miért?

Köszönöm a válaszokat.

2020. máj. 30. 15:06
 1/4 anonim ***** válasza:
57%

Felszívódó varratokat a komolyabb sebészetben szoktak használni, belső szervek varrásához, nyilván ott nincs lehetőség varratkiszedésre.

Külső varrásra mindenképp nem felszívódót használnak, mert pl anyajegynél úgy 1 hétig szokták bent hagyni a varratokat, a felszívódó varrat pedig 3-4-5 hét alatt szívódik fel, fajtától függően.

2020. máj. 30. 15:25
 2/4 anonim ***** válasza:
És persze olcsóbb is.
2020. máj. 30. 15:25
 3/4 A kérdező kommentje:
#1 ez nem teljesen igaz, hogy 3-5 hét alatt szívódik fel. Az egyik baratnőmnek most szedték le az anyajegyét plasztikai sebészeten, és ő felszívódósat kapott. 1-1.5 hét után leszedte a sebtapaszt és mar teljesen el volt tűnve a varrat. Először meglepődtem rajta, hogy ilyet kapott, mert én is úgy tudtam, hogy a külső sebeket normál varrattal látják el. Viszont jobban tetszik ez a megoldás, mert se varrat szedés nincs és elvileg a vágás is szépen begyógyult. Én majd ősszel szeretném leszedetni, ezért szeretném először a véleményeket meghallgatni.
2020. máj. 30. 16:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindkét varrat után szépen összegyógyul a vágás, ha megfelelő varrási és csomózási technikája van az orvosnak. Van olyan varrás is, ami teljesen a bőr alatt fut, abszolút nem is látszik ki csak a végén egy pici csomócska, viszont viszonylag kevesen alkalmazzák ezt, mivel hosszadalmasabb, mint sima csomós varratokat beletenni.

Viszont köztudott, hogy a plasztikai sebészek szebb és precízebb munkákat végeznek, mint pl: egy általános hasi sebész, ahol általában nagy és mély öltésekkel varrnak. Elképzelhető, hogy emiatt tett bele felszívódó cérnát, mert az esetek 95%ban nem felszívódót használnak.

Írtam, hogy a felszívódó cérna fajtától függően szívódik fel.

2020. máj. 30. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!