Kezdőoldal » Szépség és divat » Plasztikai műtétek » Varratszedés után mennyi...

Varratszedés után mennyi ideig gyógyul a seb?

Figyelt kérdés
Anyajegy műtétem volt március elején, két hét után szedték ki a varratokat. Viszonylag hamar szép bőrszínű volt a seb, viszont elkövettem azt a hibát, hogy leszedtem róla a vart. Most nem tudom, hogy annak hatására, vagy egyébként is ez történt volna, de teljesen bepirosodott a seb a varrat helyén. Csak azért aggaszt, mert eltelt 2 és fél hónap, és olyan mintha gyulladt lenne, nem látom, hogy gyógyulna. Bőrgyógyászom nem dolgozik még mindig, úgyhogy jobb híján cicaplast kenőccsel kezelem csak. Normális, hogy ilyen sok ideig piros, vagy teljesen be lehet gyulladva az a terület? Nektek mennyi idő alatt forrt be és tűnt el a heg?
2020. máj. 27. 19:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez nem normális. Nekem 3-4 hét alatt szépen begyógyult a seb. A heg pedig soha nem fog eltűnni, valamennyire mindig látszódni fog.

Rendszeresen fertőtlenítsd le, majd használj rá valami hámosító krémet pl: sudocrem, curiosa(szerintem a legjobb), bepanthen. 1-2ezerért lehet gyógyszertárban venni.

2020. máj. 27. 22:49
 2/2 Sunshinedoll ***** válasza:

Szerintem ez nagyon változó. Nekem egy 1,5 centis vágásheg hónapokig piros volt, ismerősömnek egy műtéti heg egy év után kezdett el kifehéredni.

Ha be lenne gyulladva, azt éreznéd.

Ha nagyon izgulsz mutasd meg legalább a háziorvosnak.

2020. máj. 28. 09:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!