Az óvónőknek miért kell fehér köpenyben dolgozniuk?
Ez a kérdés azért vetődött fel bennem, mert az összes többi pedagógusnak, mint például a tanítónak, gyógypedagógusnak és a tanárnak nem kell ilyet viselnie.
Bár lehet tök hülye kérdés, akkor bocsi:)
Én arra gondoltam, hogy azért mert játék közben főleg az udvaron könnyen ők is koszosak lehetnek, illetve az étkeztetésnél. Meg még esetleg amiatt, hogy tudják a kicsik, hogy ki az óvónő, aki köpenyben van és aki nincs, az idegen és ahhoz ne szóljanak.
Szerintetek?
Felénk is fehér köpenyben dolgoznak az óvónők.
Szerintem is azért, hogy ne koszolódjon össze a ruhàjuk.
Köszi a válaszokat! Én is láttam már hogy valahol köpenyben, valahol pedig anélkül dolgoznak.
Nekem az jobban tetszik amikor anélkül, a fehér az olyan rideg. De a sárga amit írtál az biztosan vidám és barátságos.:)
De amúgy azért is gondolom, hogy még mai napig kellene legyen mindenhol, mert az összes állásnál odavan írva, hogy állják a munkaruhát.
A köpeny egy óvintézkedés lenne, hogy a saját ruhájával ne vigyen be az oviba, illetve onnan ne hordjon haza kórokozókat. Megspórolható vele a váltóruha.
A fehér színe azért van, hogy látni lehessen rajta a szennyeződéseket és jelezze mikor kell cserélni.
Harmadrészt pedig egyfajta egyenruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!