Miért mondják azt, hogy ha kínai valami akkor sz'r is?
6 válaszoló vélemènyén vagyok én is!!
Én màr ritkán vàsárolok kínaiban. Max zoknit szeretek ott venni.
Àtlagnàl magasabb vagyok, nem is találok ott ruhàt ami tetszene rajtam.
Amit kínaivan vettem pólót az Xl, amit egy màrkasban az pedig M-es. Valahogy jobb érzés az utóbbit hordani.
Cipőből is csak a márkásabbat veszem. Inkàbb veszek 15 ért egy dràgat,mint hogy 3 havonta egy 4 ezerért!
És ami a legzavaróbb, az a kínai szag. Amitől rosszúl vagyok.
A kínai boltos cipők pl tök egészségtelenek a lábra. Az egy dolog, hogy egy szezon után kuka, de maradandó károsodást is okozhat.
Márkás cipők közül nem csak a Nike meg a puma létezik.
Én pl a ccc lasocki cipőit szeretem, elérhető áron jó minőségű, bőr, több szezont kibìrò cipők. Ami ésszel van tervezve és kényelmes..
Papucsbòl brikenstockot veszek, lehet 20 ezer, de 5 éve hibátlan. A kínai egy szezon alatt elszakad és eltorik a talpa.
A kínai ruhák is sokszor műszàlasok és ontjàk magukból a szint mosás közben.
Inkább költök rá többet, de jó legyen szerintem.
A táskáknàl is ugyanez, lehet a kínaiban kapsz 5 ezerért, de 2 hónap múlva szétmàllik..
Magyar tervezőtől, minőségi anyagból meg mondjuk 15 ezer és évekig hibátlan. És támogattál vele egy magyart, nem gyerekek varrtàk 2 centért.
Egyébként mindenki azt hord amit akar, de ha megàllt az ember a növésben és az ízlése is stabil, akkor érdemes egy fokkal minőségibb dolgokba fektetni.
Egyébként sok minden jön Kínából, de a kínai boltokba a leggagyibb selejt megy. Tudnak ők igényes és minőségi dolgokat is varrni, de nem annyiért, mint a kínai boltos cuccok.
Nem mindegy, hogy félévente támogatod az éhbérért dolgoztatást, vagy csak 3, 4, 5, vagy 6 évente.
Nem mindegy, hogy ócska műanyagokban fülleszted a lábad, vagy normáls minősegű cipőt hordasz, ami nem egeszségtelen.
Válasz a kérdésre: Azert, mondják, mert az. Te magad is felfogtad, hogy a markás nem megy tönkre fél szezon alatt, a kínai meg igen, csak valahogy nem akarod összerakni a dolgokat. Neked talán egyenlő az fél-1 év a 3-5-el? Persze, hogy egyszer tönkremegy a márkás is, meg a noname is, csak nem mindegy, mikor. Ezt hívják különbsegnek. Ergo az egyik jobb, mint a másik. Ezen mit nem lehet érteni? És ez csak egy tényező.
15 ezer forint egy cipőért amugy egyaltalan nem magy pénz, hidd el. Ennyiért nem lehet csodát kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!