Miért mondják azt, hogy ha kínai valami akkor sz'r is?
Ma már minden Kínában készül kb. A tipikus kínai üzletes ruhák szerintem se igazán jók, de ettől még sok jó kínai ruha és cipő van.
Egyébként én a márkás cipőkre azért költök, mert kényelmesebbek és több szezont is kibìrnak általában.
Igen, Kína-Kína, de egyáltalán nem mindegy, hogy egy normális, bejeletett gyárban készül, vagy egy kis föld alatti “bűnbarlangban”, ahol félholtra dolgoztatott gyerekekkel varratják meg a cipőket fél tál rizsért.
Nekem semmi kedvem ezt az ipart támogatni.
Egyáltalán nem érdekel, hogy mennyit spórolhatnék, ha lemondanék a márkás cuccaimról, de nekem igen is számít, hogy ki nyújtja a kezét a pénzemért.
Igen, sajnos vannak olyan márkák, amiknél konkrétan egy logóért fizetsz, a minőség pedig kritikán aluli, de van számos ellenpélda is.
Szökőévente egyszer járok kínai üzletben, és a legelső benyomás mindig az, hogy valami orrfacsaró bűz árad ott mindenből a bizonytalan összetételű anyagok miatt.
A ruhák nagy százaléka egyértelműen kamu, max. Fila helyett azt írják a felsőkre, hogy “Super”, amit pedig nem más márkák ihlettek, az legtöbbször hihetetlen giccses és ízléstelen. - Nem mintha számos celeb ruhatárában nem pihennének ilyen darabok, de akkor is visszataszító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!