Miért olyan fontos, hogy az ember egyedien öltözködjön?
Azt hittem, csak 13-14 éves korban szokás bizonyos dolgokat csak azért magunkra aggatni, mert olyan másnak nincs, és "én ettől vagyok egyedi".
De már fárasztó, hogy itt mindenkinek beszólnak "tucat" meg "ilyen ruhát láttam máson is már".
Miután már manapság elég nehéz teljesen egyedien öltözködni, hacsak nem valaki maga varrja a ruháit, bár akkor is hasonlíthat máséra, ha nem is ugyanolyan (a szabásmintát csak venni kell valahonnan), illetve ha jól néz ki, akkor páran rögtön másolják, és már nem is egyedi.
De miért fontos egyáltalán, hogy olyasmit viseljünk, ami senki máson nincs? Mi ennek a célja?
Én nem szeretek kitűnni, az szerint válogattam össze a ruháim, hogy miben érzem jól magam, és nem zavar, ha másnál is lapul hasonló a szekrényben.
Olyan még nem fordult elő, hogy belebotlok valakibe, aki ugyanazt a ruhát, cipőt, táskát, sálat viselné, mint én.
De ez se zavarna, maximum nevetnék egy jót.
Nem az zavar, hogy ha valaki mindenáron egyedi akar lenni, és erre törekszik, mert ebben érzi jól magát. Saját döntés.
Egyedül az zavar, hogy itt mindenkinek beszólnak, hogy "tucat vagy". De hogy akkor mit kéne viselni, ami nem tucat, arra már senkinek sincs ötlete.
Egyáltalán nem szeretnék kitűnni az öltözködésemmel, nem szeretem, ha mások észrevesznek, megbámulnak, így nekem teljesen megfelel az is, ami mások szerint tucat.
Nem baj - sőt, kifejezetten cél lehet az egyféle öltözködés pl. egy munkahelyi uniformisnál (innen is ered az "egyenruha" szavunk - mindenki tudatosan ugyanolyat hord) vagy sportruházatnál, ahol pl. szabályok rögzítik, hogy mit lehet felvenni.
Az egyedi öltözködés nem kötelező, csak lehetőség azoknak akik meg akarják élni saját ízlésvilágukat. Mert az olyan dolog, hogy bizony a Földön élő 8 milliárd embernek bizony mind-mind más, egy végtelen számosságú dolog. Aztán van, akinek ez jobban sikerül (én pl. még soha nem láttam még máson az én ruháimat, pedig nem költöttem rá vagyonokat), van akinek meg nem (aki Rálf Laurent meg Ármánit meg mindenféle fast fashion göncöket hord, annak általában nem).
Azért mert az emberek nagy része tényleg ugyan úgy öltözködik ezèrt megy a tucatozás.
Hiába van pl tüllből egy szoknya ha ugyan úgy veszed fel mint amit képeken látsz az már nem lesz nagyon egyedi.
Manapság ha végignézel a fiatal nők nagy része tényleg nagyon hasonlóan öltözködik.
Szerintem ez a hiszti amit itt levágsz az is gyerekes.
Amúgy hidd el egy halom ember van akinek sikerül egyedien öltözködnie erölködés nélkül is.
És ehhez az insta celebeket sem kell majmolni
Erről eszembe jut ez a kis hír az USA-ból:
Maga ez a szubkultúra eleve arra épült, hogy mennyire egyedi és non-komformista, erre annyira egyformák, hogy az követői már önmagukat sem ismerik fel.
Azt még mindig nem értem, hogy miért mondasz ellent saját magadnak.
Nem akarsz egyedi lenni, sőt nem érted, hogy miért kéne egyedinek lenni, de zavar, ha letucatoznak? Mégis mit lehet mondani a tucatra azon kívül, hogy tucat? Mi vagy, ha nem tucat? Ha te tudatosan nézel ki így, akkor miért zavar, hogy masok is ilyennek látnak? Ilyen és ehhez hasonló kérdések...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!